Coachingsprogramma

Zo haal je het beste uit elke cliënt-sessie met krachtige TA-technieken

Als coach of therapeut heb je de taak om jouw cliënt zo optimaal mogelijk helpen ontwikkelen. Elke cliënt komt bij jou met zijn/haar eigen problemen en hulpvragen en het is aan jou om deze cliënt zo goed mogelijk te helpen om zichzelf te helpen bij hun groei. Een uitdaging!

Herken je dit?

 • Heb jij het gevoel dat je als coach of therapeut veel meer kunt betekenen voor je cliënt, maar weet je niet hoe?
 • Denk je dat er in de onderstroom van een sessie veel meer gebeurt dan aan de oppervlakte te zien is?
 • Kost je werk je veel energie en ben je aan het einde van de dag echt moe?

In al deze gevallen is het fijn om de kennis en vaardigheden te bezitten om je cliënten echt te kunnen helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Om een goede energie te creëren tussen jou en je cliënt, waar de cliënt zich gehoord en begrepen voelt. Juist die kennis krijg je door het volgen van onze TA-training. Deze training bestaat uit 8 modules. Je kunt starten in elke module. Actuele data vind je hier.

Jouw transformaties tijdens het coachingsprogramma

Als jij het coachingsprogramma hebt doorlopen, kun je:

 • Het denken, voelen en doen van de cliënt in kaart brengen en begrijpen. Hierdoor help je cliënten om zichzelf beter te leren kennen en om in plaats van een schuldvraag te stellen, te komen tot een mooie verandering.
 • Stoppen met energie verliezen door ‘ingewikkelde en manipulatieve’ communicatie. Je helpt cliënten herkennen hoe ze soms krom communiceren en leert hen om recht vanuit het hart te spreken. Als de binnenkant en buitenkant overeenkomen, is communicatie nooit krom.
 • De concepten die je hebt geleerd, met elkaar integreren en weet je hoe je nu daadwerkelijk een coaching neerzet.

Wat jij wint met Transactionele Analyse

Transactionele Analyse helpt jou jezelf en anderen beter te begrijpen. Je communicatie verbetert, verloopt efficiënter én kost minder energie. Door het toepassen van de methoden uit de TA ontdek je patronen bij jezelf en anderen die de communicatie beïnvloeden. Je leert hoe je rekening kan houden met deze patronen om tot een betere, vlottere communicatie te komen.

Maar dat is niet het enige. Je leert ook omgaan met uitdagingen door telkens nieuwe opties te vinden. Als je dat kunt meenemen naar een wereld die steeds maar sneller moet, kun je echt een verschil maken in je team en in je omgeving.

Rimpeleffect

Ik geloof oprecht dat we met TA een rimpeleffect kunnen creëren. Als jij als therapeut of coach op een andere, waardevollere manier leert om je cliënt te begeleiden, heeft dat ook effect op de omgeving van die cliënt. Zij nemen het geleerde mee naar huis en passen dit toe op hun gezinssituatie. Zo creëer je een rimpeleffect dat veel grotere gevolgen heeft dan alleen voor jouw cliënt.

Tijdens de TA-training

Tijdens de training, die deels plaatsvindt in mijn Yurt en deels online, heb je de beschikking tot de volgende hulpmiddelen:

 • Je krijgt schriftelijk de theorie voor elke module in je online leeromgeving, die je in je eigen tijd kunt bestuderen zodat je een snelle voortgang boekt*
 • Tijdens de live-dagen volg je de verschillende modules, waarbij je direct aan het werk gaat met de theorie die je thuis bestudeerd hebt. Je mag je eigen professionele vraagstukken inbrengen als oefencases
 • Je wordt gekoppeld aan een buddy, waarmee je samen de studie-opdrachten kunt doen om elkaar scherp te houden tussen de modules in
 • Tussen de modules in zijn er verschillende online supervisiegroepen, waarbij je aan de slag gaat met de vraagstukken uit het werkboek en jullie eigen inbreng
 • Je krijgt deskundige begeleiding van Linda, aangepast aan jouw leerbehoefte, in verschillende online coachingssessies en mentorgesprekken.

*We werken tijdens de training met de theorie uit dit boek: Leerboek Transactionele Analyse. Moniek Thunnissen en Anne de Graaf (redactie) en een werkboek met de waardevolle professionele kennis van Linda. De combinatie van deze twee zorgt voor een geheel dat de theorie direct toepasbaar maakt op jouw situatie.

Groepsdynamiek

Tijdens de TA-training ontmoet je niet alleen collega-coaches en therapeuten, maar ook leidinggevenden en zakelijke professionals die zichzelf willen ontwikkelen met TA. De combinatie van deze drie disciplines geeft een prachtige groepsdynamiek waarin je van elkaar kunt leren en echte praktijksituaties met elkaar kunt oefenen. Mensen vanuit andere disciplines hebben immers een heel andere kijk op situaties dan jij. Je bouwt op deze manier ook een waardevol netwerk op met professionals uit verschillende werkgebieden.

De supervisiegroepen die in het programma verwerkt zitten, worden ingedeeld per discipline, zodat de focus in de supervisiegroep die jij volgt ook ligt op jouw expertise-veld en je op dat moment gericht kunt werken aan jouw eigen ontwikkeling.

Waarom het coachingsprogramma volgen bij Linda Hoeben?

Ik was 23 toen ik begon te werken in de welzijnszorg. Ik heb in de gehandicapten zorg gewerkt en ook als maatschappelijk werker op een sociale dienst in Leuven. TA hielp me toen ook al in het coachen van cliënten. Doordat ik aan cliënten kon uitleggen dat er tal van opties zijn om anders te communiceren. Doordat ik ze kon laten zien dat de uitkomst van de communicatie bepaald wordt door de manier waarop ze communiceren. Vooral op momenten dat het erop aankomt; bij conflicten of moeilijke situaties. In 2000 startte ik mijn eigen praktijk ‘For people on the Move’ waar ik coaching en therapie aanbood aan expats die in Brussel wonen. Ook daar kon ik aan de hand van TA degelijke coaching aanbieden.

Sinds 2008 geef ik opleidingen in TA waar ik coaches help het vak te leren.

TA-atelier

Regelmatig blijven oefenen met TA is van groot belang, ook na afronden van de TA-training. Dit is voor veel professionals een grote uitdaging gebleken. Daarom blijf ik je deskundige begeleiding bieden zolang je dat wilt. Dit doe ik in het TA-atelier, een plek waar je samenkomt met mede-professionals, supervisie kunt krijgen over jouw eigen vraagstukken en kunt blijven oefenen. Ik geef je de garantie dat jij jezelf in het TA-atelier verder kunt ontwikkelen en zo de wereld om je heen beter kunt maken.

Actuele data en modules

Live dagen:

Datum Onderwerp
24 oktober 2019 Contracten | Met je cliënt heldere doelen stellen met meetbaar resultaat
25 oktober 2019 Strooks | Een fijne omgeving creëren waarin jouw cliënt zich gevalideerd voelt
5 december 2019 Egotoestanden | Je cliënt leren dat hij verschillende opties heeft om een moeilijke situatie op te lossen
20 februari 2020 Transacties | Inefficiënte communicatie vervangen door efficiënte en respectvolle communicatie
21 februari 2020 Script | Destructieve patronen herkennen en veranderen
26 maart 2020 Psychologische Spelen | Je helpt cliënten herkennen dat ze soms ‘krom’ communiceren en leert hen om vanuit het hart te spreken
23 april 2020 Miskenning en Passiviteit | Over hoe je van alles kan doen om je probleem NIET op te lossen
7 mei 2020 Ontwikkelingsfasen | Bij ieder project doorloop je dezelfde fasen, waardoor je steeds verder ontwikkelt
8 mei 2020 Lichaamswerk | Patronen die je cliënten in hun lijf hebt opgeslagen, leren begrijpen en veranderen
4 juni 2020 Coachende vaardigheden | Geleerde concepten integreren en daadwerkelijk een coaching neerzetten
5 juni 2020 Afronden en Presentaties

Online dagen:

Datum Onderwerp
6 december 2019 Supervisiegroepen
9 januari 2020 Mentorgesprekken
10 januari 2020 Mentorgesprekken
27 maart 2020 Supervisiegroepen
24 april 2020 Supervisiegroepen

Je investering

De investering voor het Coachingsprogramma bedraagt € 4.497 excl. btw.  (slechts € 2.698 als je gebruik maakt van de KMO subsidiëring)

Maak tot en met 24 september gebruik van een vroegboekkorting van € 300.
Je investering bedraagt met de vroegboekkorting € 4.197 excl. btw. (slechts € 2.518 als je gebruik maakt van de KMO subsidiëring).

 

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden

Is het tijd voor een time-out gesprek?

Weet je niet goed of dit programma jou verder helpt? In jouw persoonlijke en professionele groeitraject heb je soms ondersteuning of een klankbord nodig. Iemand die met je meedenkt over wat voor jou de juiste stap is om te nemen. In dat geval kan ik je helpen met een gratis time-out gesprek. 

Wil je een time-out gesprek aanvragen?

You have Successfully Subscribed!