Coachingsprogramma

voor coaches die (ook) in bedrijven of organisaties met leidinggevenden werken.

Als coach heb je vaak cliënten  die een leidinggevende taak of een job met veel verantwoordelijkheid hebben. Zij komen bij jou met hun eigen problemen en hulpvragen en je wil hen goed helpen. Daarvoor heb je kennis, inzicht en technieken nodig. 

Herken je dit?

 • Heb jij het gevoel dat je als coach veel meer kunt betekenen voor je (leidinggevende) cliënt, maar weet je niet hoe?
 • Denk je dat er in de onderstroom van een sessie veel meer gebeurt dan aan de oppervlakte te zien is?
 • Kost je werk je veel energie en ben je aan het einde van de dag echt moe?

In al deze gevallen is het fijn om de kennis en vaardigheden te bezitten om je cliënten echt te kunnen helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Om een goede energie te creëren tussen jou en je cliënt, waar de cliënt zich gehoord en begrepen voelt. Juist die kennis krijg je door het volgen van onze TA-training. Deze training bestaat uit 8 modules. Je kunt starten in elke module. Actuele data vind je hier.

Jouw transformaties tijdens het coachingsprogramma

Als jij het coachingsprogramma hebt doorlopen, kun je:

 • Het denken, voelen en doen van de cliënt in kaart brengen en begrijpen. Hierdoor help je cliënten om zichzelf beter te leren kennen en om in plaats van een schuldvraag te stellen, te komen tot een mooie verandering.
 • Stoppen met energie verliezen door ‘ingewikkelde en manipulatieve’ communicatie. Je helpt cliënten herkennen hoe ze soms krom communiceren en leert hen om recht vanuit het hart te spreken. Als de binnenkant en buitenkant overeenkomen, is communicatie nooit krom.
 • De concepten die je hebt geleerd, met elkaar integreren en weet je hoe je nu daadwerkelijk een coaching neerzet.

Wat jij wint met Transactionele Analyse

Transactionele Analyse helpt jou jezelf en anderen beter te begrijpen. Je communicatie verbetert, verloopt efficiënter én kost minder energie. Door het toepassen van de methoden uit de TA ontdek je patronen bij jezelf en anderen die de communicatie beïnvloeden. Je leert hoe je rekening kan houden met deze patronen om tot een betere, vlottere communicatie te komen.

Maar dat is niet het enige. Je leert ook omgaan met uitdagingen door telkens nieuwe opties te vinden. Als je dat kunt meenemen naar een wereld die steeds maar sneller moet, kun je echt een verschil maken in je team en in je omgeving.

Rimpeleffect

Ik geloof oprecht dat we met TA een rimpeleffect kunnen creëren. Als jij als therapeut of coach op een andere, waardevollere manier leert om je cliënt te begeleiden, heeft dat ook effect op de omgeving van die cliënt. Zij nemen het geleerde mee naar huis en passen dit toe op hun gezinssituatie. Zo creëer je een rimpeleffect dat veel grotere gevolgen heeft dan alleen voor jouw cliënt.

Tijdens de TA-training

Tijdens de training, die deels plaatsvindt in mijn Yurt en deels online, heb je de beschikking tot de volgende hulpmiddelen:

 • Je krijgt schriftelijk de theorie voor elke module in je online leeromgeving, die je in je eigen tijd kunt bestuderen zodat je een snelle voortgang boekt*
 • Tijdens de live-dagen volg je de verschillende modules, waarbij je direct aan het werk gaat met de theorie die je thuis bestudeerd hebt. Je mag je eigen professionele vraagstukken inbrengen als oefencases
 • Je wordt gekoppeld aan een buddy, waarmee je samen de studie-opdrachten kunt doen om elkaar scherp te houden tussen de modules in
 • Tussen de modules in zijn er verschillende online supervisiegroepen, waarbij je aan de slag gaat met de vraagstukken uit het werkboek en jullie eigen inbreng
 • Je krijgt deskundige begeleiding van Linda, aangepast aan jouw leerbehoefte, in verschillende online coachingssessies en mentorgesprekken.

*We werken tijdens de training met de theorie uit dit boek: Leerboek Transactionele Analyse. Moniek Thunnissen en Anne de Graaf (redactie) en een werkboek met de waardevolle professionele kennis van Linda. De combinatie van deze twee zorgt voor een geheel dat de theorie direct toepasbaar maakt op jouw situatie.

Groepsdynamiek

Tijdens de TA-training ontmoet je niet alleen collega-coaches en therapeuten, maar ook leidinggevenden en zakelijke professionals die zichzelf willen ontwikkelen met TA. De combinatie van deze drie disciplines geeft een prachtige groepsdynamiek waarin je van elkaar kunt leren en echte praktijksituaties met elkaar kunt oefenen. Mensen vanuit andere disciplines hebben immers een heel andere kijk op situaties dan jij. Je bouwt op deze manier ook een waardevol netwerk op met professionals uit verschillende werkgebieden.

De supervisiegroepen die in het programma verwerkt zitten, worden ingedeeld per discipline, zodat de focus in de supervisiegroep die jij volgt ook ligt op jouw expertise-veld en je op dat moment gericht kunt werken aan jouw eigen ontwikkeling.

Waarom het coachingsprogramma volgen bij Linda Hoeben?

Ik was 23 toen ik begon te werken in de welzijnszorg. In het begin van mijn loopbaan heb ik in de welzijnssector gewerkt. Daarna ben ik actief geworden in het bedrijfsleven en mocht ik in verschillende grote organisaties op directieniveau coachen.

TA heeft me al die jaren geholpen in mijn werk, en zeker in het coachen van leidinggevenden. Doordat ik aan hen kon uitleggen dat er tal van opties zijn om anders te communiceren. Doordat ik ze kon laten zien dat de uitkomst van de communicatie bepaald wordt door de manier waarop ze communiceren. Vooral op momenten dat het erop aankomt; bij conflicten of moeilijke situaties. In 2000 startte ik mijn eigen praktijk ‘For people on the Move’ waar ik coaching en therapie aanbood aan expats die in Brussel komen werken voor één van de Europese Instellingen. Ook daar kon ik aan de hand van TA degelijke coaching aanbieden.

Sinds 2008 geef ik opleidingen in TA waar ik coaches help het vak te leren.

TA-atelier

In het atelier krijg je de gelegenheid om met professionals samen te leren en uit te wisselen. Een uitgelezen team van docenten komt je vertellen over hoe zij TA toepassen in het bedrijfsleven en in hun werk.  Je leert er over groepsdynamieken, over teamontwikkelingen en over het coachen van teams. Het TA-atelier is een plek waar je samenkomt met mede-professionals, supervisie kunt krijgen over jouw eigen vraagstukken en kunt blijven oefenen. Ik geef je de garantie dat jij jezelf in het TA-atelier verder kunt ontwikkelen en zo de wereld om je heen beter kunt maken.

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden

Wil jij kennismaken met Transactionele Analyse?

Wil jij kennismaken met Transactionele Analyse?

Maak kennis met Transactionele Analyse in de Introductie in TA. Je leert in twee dagen hoe Transactionele Analyse jou kan helpen in je werk met mensen.

Lees hier meer over de Introductie in TA

You have Successfully Subscribed!