Communicatieprogramma

Combi van theorie en individuele coaching zodat je efficiënt en verbindend leert communiceren. 

Als professional die met mensen werkt, sta je vaak voor grote uitdagingen. Je bent goed in wat je doet, maar loopt vast op het communicatie-gedeelte dat ook bij je job of bij je bedrijf hoort. Dat kost je veel energie en dat wil je niet meer. Je wil leren verbindend en efficiënt te communiceren. 

Herken je dit?

 • Heb jij het gevoel dat je als professional in een mensgericht beroep veel effectiever zou kunnen communiceren, maar weet je niet hoe?
 • Raak je klanten kwijt door misverstanden of omdat je niet goed weet hoe je moet overbrengen wat jouw meerwaarde is?
 • Pakt een zakelijk gesprek soms helemaal verkeerd uit en begrijp je niet goed hoe dat komt?
 • Kost de communicatie naar je klanten, cliënten of patiënten je veel energie en ben je aan het einde van de dag echt moe?

In al deze gevallen is het fijn om de kennis en vaardigheden te bezitten om je communicatie te analyseren en te leren hoe jouw eigen manier van communiceren vaak veel invloed heeft op het verloop van een professioneel gesprek. Om te leren hoe je op een effectieve manier communiceert zodat de klant wél voor jou kiest. Juist die kennis krijg je door het volgen van onze TA-training. Deze training bestaat uit 6 modules. Je kunt starten in elke module. Actuele data vind je hier

Jouw transformaties tijdens het communicatieprogramma

Als jij het communicatieprogramma hebt doorlopen, kun je:

 • Oude patronen bij jezelf herkennen en begrijpen waarom mensen op een bepaalde manier op jou reageren.
 • Ineffectieve communicatie stopzetten en vervangen door doelgerichte, efficiënte, respectvolle communicatie.
 • Stoppen met energie verliezen door ineffectieve communicatie.

Wat jij wint met Transactionele Analyse

Transactionele Analyse helpt jou jezelf en anderen beter te begrijpen. Je communicatie verbetert, verloopt efficiënter én kost minder energie. Door het toepassen van de methoden uit de TA ontdek je patronen bij jezelf en anderen die de communicatie beïnvloeden. Je leert hoe je rekening kan houden met deze patronen om tot een betere, vlottere communicatie te komen.

Maar dat is niet het enige. Je leert ook omgaan met uitdagingen door telkens nieuwe opties te vinden. Als je dat kunt meenemen naar een wereld die steeds maar sneller moet, kun je echt een verschil maken in je team en in je omgeving.

Rimpeleffect

Ik geloof oprecht dat we met TA een rimpeleffect kunnen creëren. Als jij als zelfstandig professional op een andere, effectievere manier leert om je klant te benaderen, heeft dat ook effect op jouw omgeving. Je verliest minder energie op je werk en dat heeft een positief effect op je gezinssituatie. Ook je klantrelaties plukken hier de vruchten van. Zo creëer je een rimpeleffect dat veel grotere gevolgen heeft dan alleen voor jouzelf.

Tijdens de TA-training

Tijdens de training, die deels plaatsvindt in mijn Yurt en deels online, heb je de beschikking tot de volgende hulpmiddelen:

 • Je krijgt schriftelijk de theorie voor elke module in je online leeromgeving, die je in je eigen tijd kunt bestuderen zodat je een snelle voortgang boekt*
 • Tijdens de live-dagen volg je de verschillende modules, waarbij je direct aan het werk gaat met de theorie die je thuis bestudeerd hebt. Je mag je eigen professionele vraagstukken inbrengen als oefencases
 • Je wordt gekoppeld aan een buddy, waarmee je samen de studie-opdrachten kunt doen om elkaar scherp te houden tussen de modules in
 • Tussen de modules in zijn er verschillende online supervisiegroepen, waarbij je aan de slag gaat met de vraagstukken uit het werkboek en jullie eigen inbreng
 • Je krijgt deskundige begeleiding van Linda, aangepast aan jouw leerbehoefte, in verschillende online coachingssessies en mentorgesprekken.

*We werken tijdens de training met de theorie uit dit boek: Leerboek Transactionele Analyse. Moniek Thunnissen en Anne de Graaf (redactie) en een werkboek met de waardevolle professionele kennis van Linda. De combinatie van deze twee zorgt voor een geheel dat de theorie direct toepasbaar maakt op jouw situatie.

Groepsdynamiek

Tijdens de TA-training ontmoet je niet alleen mede-zelfstandigen, maar ook leidinggevenden en coaches die zichzelf willen ontwikkelen met TA. De combinatie van deze drie disciplines geeft een prachtige groepsdynamiek waarin je van elkaar kunt leren en echte praktijksituaties met elkaar kunt oefenen. Mensen vanuit andere disciplines hebben immers een heel andere kijk op situaties dan jij. Je bouwt op deze manier ook een waardevol netwerk op met professionals uit verschillende werkgebieden.

De supervisiegroepen die in het programma verwerkt zitten, worden ingedeeld per discipline, zodat de focus in de supervisiegroep die jij volgt ook ligt op jouw expertise-veld en je op dat moment gericht kunt werken aan jouw eigen ontwikkeling.

Waarom het communicatieprogramma volgen bij Linda Hoeben?

Ik heb TA leren kennen toen ik nog studeerde en leerde al op jonge leeftijd hoe de kwaliteit van mijn relaties voor een groot deel ook bepaald werden door de manier waarop ik communiceerde. TA leerde me dat naast de vertrouwde manier van reageren – die ik me van kinds af aan eigen had gemaakt – er ook tal van opties zijn om anders te communiceren. Uiteraard wordt de uitkomst van de communicatie bepaald door de manier waarop je communiceert. Op momenten dat het erop aankomt – bij conflicten of moeilijke situaties –  helpt TA me al jarenlang, zowel in mijn professioneel leven als in mijn persoonlijke leven.

Het helpt me in communicatie met mijn cliënten, mijn zakelijke partners en collega’s.

Sedert 2008 geef ik opleidingen in TA waar ik mensen help om op een professionele manier te communiceren. Uiteraard is alles wat je leert over professionele communicatie, ook meteen toepasbaar in de communicatie in jouw privéleven.

TA-atelier

Regelmatig blijven oefenen met TA is van groot belang, ook na afronden van de TA-training. Dit is voor veel professionals een grote uitdaging gebleken. Daarom blijf ik je deskundige begeleiding bieden zolang je dat wilt. Dit doe ik in het TA-atelier, een plek waar je samenkomt met mede-professionals, supervisie kunt krijgen over jouw eigen vraagstukken en kunt blijven oefenen. Ik geef je de garantie dat jij jezelf in het TA-atelier verder kunt ontwikkelen en zo de wereld om je heen beter kunt maken.

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden

Is het tijd voor een Strategiegesprek?

Is het tijd voor een Strategiegesprek?

Weet je niet goed of dit programma jou verder helpt? In jouw persoonlijke en professionele groeitraject heb je soms ondersteuning of een klankbord nodig. Iemand die met je meedenkt over wat voor jou de juiste stap is om te nemen. In dat geval kan ik je helpen met een gratis Strategiegesprek. 

Wil je een Strategiegesprek aanvragen?

You have Successfully Subscribed!

Wil jij kennismaken met Transactionele Analyse?

Wil jij kennismaken met Transactionele Analyse?

Maak kennis met Transactionele Analyse in de Introductie in TA. Je leert in twee dagen hoe Transactionele Analyse jou kan helpen in je werk met mensen.

Lees hier meer over de Introductie in TA

You have Successfully Subscribed!