Embodied Coaching Online programma

Doe jij je werk als coach met bezieling?
Wil je echt bijdragen aan het welzijn van jouw cliënten, maar twijfel je of je deskundig genoeg bent om mensen met stress- en trauma-gerelateerde klachten écht goed te helpen?

Veel mensen voelen zich in deze tijd vaak angstig.
Angst voor wat hun te wachten staat en voor wat er nog op hun af gaat komen.

Heel veel mensen ervaren de Corona-crisis als traumatisch en ontwikkelen traumaklachten.
Nóg meer mensen hebben nu last van stressklachten.

Vrijwel iedereen worstelt om zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden.

Door deze angst-, stress-, of traumaklachten functioneren mensen soms niet goed.
Ze hebben moeite om goed te communiceren.
Ze kunnen zich niet goed concentreren en vaak kunnen ze de slaap niet vatten.
Ze voelen zich vervreemd van zichzelf en van de wereld.

Daar sta je dan als coach met je cognitieve therapie…

Je wordt overspoeld met dringende en dwingende vragen rond stress en trauma.
Cliënten gaan soms van coach naar coach en begrijpen heel goed waar hun destructieve patronen vandaan komen.

Toch blijven ze vasthouden aan die patronen, zodat ze ook last blijven houden van hun stress- en traumaklachten. Het lukt hen niet om hun destructieve patronen te veranderen, terwijl ze heel goed weten wat ze zouden moeten doen.

Dit kan cliënten en coaches echt tot wanhoop drijven.

Geloof me, je bent niet de enige.

Wil jij leren hoe je effectief stress- en traumaklachten kunt aanpakken?

Dat is precies wat de online opleiding Embodied Coachen je zal brengen:

  • Je wordt een coach die vol vertrouwen jouw cliënten helpt met hun stress- en traumaklachten, ook wanneer er lichamelijke klachten zijn
  • Je leert een effectieve coaching op te zetten
  • Je leert je eigen stress goed reguleren
  • Je leert goed naar je lichaam te luisteren, zodat je weet welke interventie nodig is
  • Je hebt tevreden cliënten en jij hebt professionele voldoening over de coaching die je aanbiedt

Wat krijg je wanneer je deze opleiding volgt?

Dit online programma Embodied Coachen bevat het volgende:

  • 8 modules met videolessen waarin de theorie die je nodig hebt helder wordt uitgelegd en gedemonstreerd
  • In de video’s zie je gesprekken waarin het ontwikkelpad van de cliënt duidelijk wordt
  • Bij elke module krijg je een praktisch werkblad met opdrachten die je helpen om de theorie eigen te maken
  • Deze opleiding kun je in je eigen tempo volgen
  • Als je de opleiding hebt voltooid, kun je een certificering-gesprek aanvragen met Linda.

Jouw investering:

Het Embodied Coachen Online programma kost € 1300,-*. Je kunt direct beginnen.

* Je mag in 1x betalen, of in 3 maandelijkse termijnen van € 466,- Je krijgt dan wel gelijk toegang tot het gehele programma.

“Als ik het werkblad met de nulmeting vergelijk met waar ik nu op het einde van de modules ben, dan is het een wereld van verschil. Het helpt m’n eigen proces maar ook het proces dat ik met cliënten ga. “

Stéphanie

Coach

“Als manager en veranderkundige weet ik dat de stress van de organisatie in mijzelf resoneert. Het embodied coachen helpt mij om hiermee efficiënt in de organisatie te interveniëren. De ‘Embodied Coaching’ van Linda helpt me om zelf stabiel te blijven terwijl ik de veranderingen in de organisatie begeleid.
Dit gaat dus heel wat verder dan veranderingen op cognitief en gedragsniveau op individueel niveau.”

Fenya ten Kortenaar

Veranderkundige en Manager

Het afgelopen half jaar heb ik het genoegen gehad door Linda gecoacht te zijn bij mijn vraag rond het thema identiteit.  Ik ben zeer onder de indruk van de toegevoegde waarde die embodied coaching mij geboden heeft. Mijn ervaring is dat het me snel in contact bracht met een diepere (3e graads impasse) gevoels-laag in mezelf en me instrumenten heeft gegeven om dit blijvend te integreren in mijn leven en werk. Veel dank daarvoor!

Liesbeth de Jong - CTA - Organisaties.

Waarom de online training ‘Embodied Coachen’ volgen bij Linda Hoeben?

Ik ben Linda Hoeben. Ik heb meer dan 30 jaar ervaring als psychotherapeute en als coach.

In Nederland geef ik les aan de TA academie. Voor de Europese commissie geef ik trainings ivm stressmanagement en ik coach o.a. voor hen op executive niveau.
In Riga geef ik les op de Stockholm School of Economics aan het departement ‘Women in Leadership’

Uiteraard geef ik in mijn eigen opleidingsinstituut in Vlaanderen trainingen in het Embodied coachen.

Ik ben maatschappelijk werker en Master in de Criminologie.

In de TA ben ik TSTA. Trainer en supervisor dus.

Ik heb wereldwijd opleidingen gevolgd die met lichaamswerk te maken hebben. (Om er een paar te noemen: traumahealing, Rebirthing, emotioneel lichaamswerk, Reichi, kinesiologie, Jin Shin Jyutsu en allerhande meditatievormen.… dat zijn de belangrijkste. )

Tenslotte heb ik veel gelezen over neurowetenschappen. Ik zie mezelf vooral als expert in de toegepaste neurowetenschappen.

Mijn opleidingen zijn natuurlijk niet het belangrijkste…

Wat ik belangrijker vind, is dat ik gedurende de 30 jaren ervaring, steeds meer cliënten zag binnenkomen met stress en traumagerelateerde klachten.
Niet alleen tijdens de Covid pandemie, maar ook al heel lang daarvoor.

Ik merkte zelf dat ik zelf ook vaak last had van stress en die twee kwamen samen: de toenemende vraag van cliënten over stress-en traumagerelateerde klachten én ook mijn eigen stresslevels die ik niet altijd goed in de hand had. Ik voelde dat die stress me ook parten speelde tijdens mijn werk met cliënten en dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Ik ben dan echt op zoek gegaan. En daarmee bedoel ik dat ik dus écht heel de wereld heb rondgereisd voor antwoorden op de vraag:

Hoe kan ik nu echt heel goed mijn cliënten helpen met stress-en trauma klachten én ook hoe kan ik mezelf helpen zodat ik van die eeuwige innerlijke stress af kom.

Uit deze zoektocht is de methode Embodied Coachen ontstaan. Graag stel ik mijn professionele kennis tot jouw beschikking, omdat ik geloof dat iedere coach een expert kan worden in het werken met stress- en traumagerelateerde klachten.

“In mijn werk met cliënten maak ik dankbaar gebruik van wat ik van Linda heb geleerd. Eén van de methodes is het pendelen tussen de bronnen van een cliënt en het trauma. Het is prachtig om in de praktijk te zien hoeveel ruimte dit aan de cliënt geeft. Door een sessie te eindigen met de bronnen en positieve strokes verlaten cliënten na een pittige sessie de praktijk positief en krachtig.”

Seema Ouweneel – Physis

“Ik heb de training ‘Embodied Coaching’ gevolgd. Ik heb de methode geleerd en door het theoretische gedeelte, begrijp ik nu ook goed waarom deze methode zo goed werkt. Ik begrijp nu ook wat ik doe als ik de methode toepas. Ik kan nu de signalen van het lijf goed herkennen en begrijp ook de betekenis ervan in de ontwikkeling van de cliënt. Dit helpt me om een diagnose te stellen en om een behandelingsplan op te stellen. Deze opleiding had ik zeker niet willen missen.”

Jolanda

“Beste Linda, ik ben al even bezig met de online cursus embodied coachen, ik besteed best veel aandacht aan de oefeningen. Vandaag heb ik de methode echt prachtig in kunnen zetten bij een moeder die niet meer kon instaan voor de veiligheid van haar kind. Door het aansluiten bij haar emotie, energie en bij haar trauma en er dan weer van weg te gaan, hebben een prachtige opening gegeven. Echt Linda, ik was doodmoe en heb ook een traantje gelaten. Maar de moeder en vader zijn echt een stuk sterker weggegaan. 
Thanks. 

Emmy de Graaff.

Coach.

“Ik heb de opleiding Embodied Coaching gevolgd bij Linda.
Doordat Linda zo direct met het lijf werkt, heb ik zelf ervaren hoe ik belemmeringen en dysfunctionele patronen kan herkennen, begrijpen en oplossen.
Het heeft bij mij geleid tot een echte doorbraak in mijn eigen ontwikkeling. Als therapeut ben ik daardoor beter toegerust en meer integer.
Voor mij is duidelijk dat Linda een enorme vakvrouw is met veel ervaring.

Tegelijk heeft Linda op een systematische manier de methodiek overgebracht, zodat deze nu ook toepasbaar is voor mij in mijn werk met cliënten. Ook ik kan nu doordringen tot de kern en mensen helpen bij fundamentele veranderingen. Ik heb ervaren dat Linda een missie heeft om deze prachtige methode in de wereld te zetten en daar ben ik haar dankbaar voor.”

Karen Bruyn

Orthopedagoog, GZ psycholoog, TSTA psychotherapie

“Gisteren tijdens een training heb ik geëxperimenteerd met lichaamswerk (beweging traag en omgekeerd). Na 3 minuten kreeg iemand een kleine ‘doorbraak’, terwijl zij daar na letterlijk 38 uur cognitieve uitleg niet in geslaagd was. Zowel zij, de groep als ikzelf zaten er met verbijstering naar te kijken. Er werd een nieuwe ervaring ontkiemd.”

M.v.S.

Introductie in Transactionele Analyse

Voor het volgen van deze online cursus heb je kennis nodig van de basisprincipes van Transactionele Analyse (TA). Heb je die nog niet, of niet voldoende, dan kun je jouw kennis gemakkelijk uitbreiden met mijn online introductie in TA.