Embodied Coaching Online programma

Daar sta je dan als coach met je cognitieve aanpak…

Cliënten komen met dringende en dwingende vragen rond stress en trauma en leggen hun diepste zorgen bij jou neer.
Ze zijn soms van coach naar coach gegaan en begrijpen inmiddels heel goed waar hun belemmerende patronen vandaan komen.

 Toch blijven ze vasthouden aan die patronen, zodat ze ook last blijven houden van hun stress- en traumaklachten. Het lukt hen niet om hun patronen te veranderen, terwijl ze heel goed weten wat ze zouden moeten doen.

 Dit kan cliënten en coaches echt tot wanhoop drijven.

Geloof me, je bent niet de enige.

Ben je al coach en weet je dat je nog dingen te leren hebt over het helpen van mensen met stress- en trauma-gerelateerde klachten?

Dat is precies wat de online opleiding Embodied Coachen je zal brengen:

  • Je wordt een coach die jouw cliënten beter helpt met hun stress- en traumaklachten, ook wanneer er lichamelijke klachten zijn
  • Je leert een effectieve coaching op te zetten
  • Je leert goed naar je lichaam te luisteren en je eigen stress goed reguleren
  • Je hebt tevreden cliënten en jij hebt professionele voldoening over de coaching die je aanbiedt

Wat krijg je wanneer je deze opleiding volgt?

Dit online programma Embodied Coachen bevat het volgende:

  • 8 modules met videolessen waarin de theorie die je nodig hebt helder wordt uitgelegd en gedemonstreerd
  • In de video’s zie je gesprekken waarin het ontwikkelpad van de cliënt duidelijk wordt
  • Bij elke module krijg je een praktisch werkblad met opdrachten die je helpen om de theorie eigen te maken
  • Deze opleiding kun je in je eigen tempo volgen
  • Als je de opleiding hebt voltooid, kun je een certificering-gesprek aanvragen met Linda.

Jouw investering:

Het Embodied Coachen Online programma kost € 1300,-*. Je kunt direct beginnen.

* Je mag in 1x betalen, of in 3 maandelijkse termijnen van € 466,- Je krijgt dan wel gelijk toegang tot het gehele programma.

“De online training Embodied Coaching van Linda Hoeben heb ik ervaren als een zeer waardevolle aanvulling op mijn opleidingen.De inhoud heeft me veel nieuwe kennis bijgebracht. Bijzonder vond ik dat ik nooit het gevoel heb gehad dat de training online was. Linda is in haar video’s heel nabij. Het voelt alsof ze werkelijk aanwezig is in de ruimte. Ze zorgt door het beeld heen voor verbinding. Niet alleen door haar hoeveelheid ervaring en kennis, maar vooral door haar innemende en warme persoonlijkheid. Daarbij heb ik veel gehad aan de persoonlijke intervisiemomenten tussendoor met andere cursisten waarbij Linda niet alleen host, maar vooral ook iedereen inhoudelijk van feedback voorziet. Ik kan het iedere coach of therapeut aanraden om deze training te volgen.”

Angelina Rammens, coach.

“Als ik het werkblad met de nulmeting vergelijk met waar ik nu op het einde van de modules ben, dan is het een wereld van verschil. Het helpt m’n eigen proces maar ook het proces dat ik met cliënten ga. “

Stéphanie

Coach

“Als manager en veranderkundige weet ik dat de stress van de organisatie in mijzelf resoneert. Het embodied coachen helpt mij om hiermee efficiënt in de organisatie te interveniëren. De ‘Embodied Coaching’ van Linda helpt me om zelf stabiel te blijven terwijl ik de veranderingen in de organisatie begeleid.
Dit gaat dus heel wat verder dan veranderingen op cognitief en gedragsniveau op individueel niveau.”

Fenya ten Kortenaar

Veranderkundige en Manager

Waarom de online training ‘Embodied Coachen’ volgen bij Linda Hoeben?

Linda Hoeben (1961) is een ervaren coach en psychotherapeut. Ze is een TA-gecertificeerd klinisch therapeut en sinds 2002 supervisor en opleider in de Transactionele Analyse. Ze is maatschappelijk werker en Master in de Criminologie.

Linda doceerde aan het SSE (Stockholm School of Economics) en geeft les aan de TA academie in Nederland. Ze leidt coaches op in TA en Embodied Coachen.

Bovenal wil ze als bezield opleider en therapeut mensen helpen om in deze onrustige wereld weer de rust in zichzelf terug te vinden.

Zij heeft wereldwijd opleidingen gevolgd die met lichaamswerk te maken hebben. (Om er een paar te noemen: traumahealing, Rebirthing, emotioneel lichaamswerk, Reichi, kinesiologie, Jin Shin Jyutsu en allerhande meditatievormen.… dat zijn de belangrijkste. )

Tenslotte heeft ze veel gelezen over neurowetenschappen. Linda ziet zichzelf vooral als expert in de toegepaste neurowetenschappen.

“Ik zag in de afgelopen 30 jaar steeds meer cliënten binnenkomen met stress- en trauma-gerelateerde klachten.
Niet alleen tijdens de Covid pandemie, maar ook al heel lang daarvoor.

Ik merkte zelf dat ik ook vaak last had van stress en die twee kwamen samen: de toenemende vraag van cliënten over stress- en traumagerelateerde klachten én ook mijn eigen stresslevels die ik niet altijd goed in de hand had. Ik voelde dat die stress me ook parten speelde tijdens mijn werk met cliënten en dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Ik ben dan echt op zoek gegaan. En daarmee bedoel ik dat ik dus écht heel de wereld heb rondgereisd voor antwoorden op de vraag:

Hoe kan ik nu echt heel goed mijn cliënten helpen met stress-en trauma klachten én hoe kan ik mezelf helpen zodat ik van die eeuwige innerlijke stress af kom.

Uit deze zoektocht is de methode Embodied Coachen ontstaan. Graag stel ik mijn professionele kennis tot jouw beschikking, omdat ik geloof dat iedere coach een expert kan worden in het werken met stress- en traumagerelateerde klachten.”

“In mijn werk met cliënten maak ik dankbaar gebruik van wat ik van Linda heb geleerd. Eén van de methodes is het pendelen tussen de bronnen van een cliënt en het trauma. Het is prachtig om in de praktijk te zien hoeveel ruimte dit aan de cliënt geeft. Door een sessie te eindigen met de bronnen en positieve strokes verlaten cliënten na een pittige sessie de praktijk positief en krachtig.”

Seema Ouweneel – Physis

“Ik heb de opleiding Embodied Coaching gevolgd bij Linda.
Doordat Linda zo direct met het lijf werkt, heb ik zelf ervaren hoe ik belemmeringen en dysfunctionele patronen kan herkennen, begrijpen en oplossen.
Het heeft bij mij geleid tot een echte doorbraak in mijn eigen ontwikkeling. Als therapeut ben ik daardoor beter toegerust en meer integer.
Voor mij is duidelijk dat Linda een enorme vakvrouw is met veel ervaring.”

Karen Bruyn

Orthopedagoog, GZ psycholoog, TSTA psychotherapie

“Gisteren heb ik in een groep geëxperimenteerd met lichaamswerk (beweging traag en omgekeerd). Na 3 minuten kreeg iemand een kleine ‘doorbraak’, terwijl zij daar na letterlijk 38 uur cognitieve uitleg niet in geslaagd was. Zowel zij, de groep als ikzelf zaten er met verbijstering naar te kijken. Er werd een nieuwe ervaring ontkiemd.”

M.v.S.

“Ik heb de training ‘Embodied Coaching’ gevolgd. Ik heb de methode geleerd en door het theoretische gedeelte, begrijp ik nu ook goed waarom deze methode zo goed werkt. Ik begrijp nu ook wat ik doe als ik de methode toepas. Ik kan nu de signalen van het lijf goed herkennen en begrijp ook de betekenis ervan in de ontwikkeling van de cliënt. Dit helpt me om een diagnose te stellen en om een behandelingsplan op te stellen. Deze opleiding had ik zeker niet willen missen.”

Jolanda

“Beste Linda, ik ben al even bezig met de online cursus embodied coachen, ik besteed best veel aandacht aan de oefeningen. Vandaag heb ik de methode echt prachtig in kunnen zetten bij een moeder die niet meer kon instaan voor de veiligheid van haar kind. Door het aansluiten bij haar emotie, energie en bij haar trauma en er dan weer van weg te gaan, hebben een prachtige opening gegeven. Echt Linda, ik was doodmoe en heb ook een traantje gelaten. Maar de moeder en vader zijn echt een stuk sterker weggegaan. 
Thanks. 

Emmy de Graaff.

Coach.

Introductie in Transactionele Analyse

Voor het volgen van deze online training is het handig als je kennis hebt van de basisprincipes van Transactionele Analyse (TA). Heb je die nog niet, dan kun je jouw kennis gemakkelijk uitbreiden met mijn online introductie in TA.