Embodied Coaching Live jaaropleiding

Werk jij als coach met bezieling?  
Is het jouw missie om cliënten te helpen naar een gelukkiger leven? Wil jij deskundiger worden zodat je mensen met stress- en trauma-gerelateerde klachten écht goed te helpen?

In deze tijd voelen veel mensen zich vaak angstig.
Angst voor wat er op hun af gaat komen en wat hen nog te wachten staat.

De Corona-crisis wordt door veel mensen ervaren als traumatisch. Daardoor kunnen ze traumaklachten ontwikkelen.
Nóg meer mensen hebben in deze tijd last van stressklachten.
Het aantal jongeren met depressieve gevoelens neemt schrikbarende grootte aan.

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die het eenvoudig vinden om zich aan te passen aan hoe de wereld verandert…

Door deze angst-, stress-, of traumaklachten functioneren mensen niet goed.
Ze kunnen zich niet goed concentreren en vaak kunnen ze de slaap niet vatten.
Ze hebben moeite om goed te communiceren.
Ze voelen zich vervreemd van zichzelf en van de wereld.

 

Daar sta je dan als coach met je cognitief-emotionele aanpak…

Je wordt overspoeld met dringende en dwingende vragen rond stress en trauma. Cliënten gaan soms van coach naar coach en begrijpen heel goed waar hun destructieve patronen vandaan komen. Toch blijven ze vasthouden aan die patronen, zodat ze ook last blijven houden van hun stress- en traumaklachten. Het lukt hen niet om hun destructieve patronen te veranderen, terwijl ze heel goed weten wat ze zouden moeten doen. Dit kan cliënten en coaches echt tot wanhoop drijven.

Je belandt als coach soms in complexe situaties die je kunnen laten twijfelen of je wel deskundig genoeg bent om stress- en traumaklachten effectief aan te pakken.

En misschien ben je als je heel eerlijk bent, zelf ook wel angstig en onzeker over de toekomst…

Geloof me, je bent niet de enige.

Mijn ervaring is dat, om goed om te gaan met stress- en traumaklachten, er vaak meer nodig is dan werken met de cognities en de emoties. Hiervoor heb je ook kennis en ervaring in Lichaamswerk en Toegepaste Neurowetenschappen nodig.

Het is begrijpelijk dat je jouw cliënt wilt helpen met een cognitieve aanpak. Dat is waar je goed in bent en bij veel cliënten is het genoeg.

Maar er zijn cliënten die vastlopen en zich eigenlijk alleen maar slechter gaan voelen. Als coach zit je dan met je handen in het haar.

De methode Embodied Coachen biedt hierin uitkomst. Het is een combinatie van Transactionele Analyse, Lichaamswerk en Toegepaste Neurowetenschappen.

In de Live Opleiding Embodied Coachen leer je deze methode stap voor stap.

Wil jij leren hoe je effectief stress- en traumaklachten kunt aanpakken?

Dat is precies wat de opleiding Embodied Coachen je zal brengen:

 • Je wordt een coach die vol vertrouwen jouw cliënten helpt met hun stress- en traumaklachten, ook wanneer er lichamelijke klachten zijn
 • Je leert een effectieve coaching op te zetten
 • Je leert je eigen stress goed te reguleren
 • Je leert goed naar je lichaam te luisteren, zodat je weet welke interventie er nodig is
 • Je hebt tevreden cliënten
 • Jij hebt professionele voldoening over de coaching die je aanbiedt.

Wat je krijgt wanneer je deze opleiding volgt:

Deze online opleiding Embodied Coachen bevat het volgende:

 • 8 modules met videolessen waarin de theorie die je nodig hebt helder wordt uitgelegd en gedemonstreerd
 • Bij elke module krijg je 4 uur online les van Linda, om de opgedane kennis echt te leren toepassen
 • Je komt met je mede-deelnemers samen in de Yurt voor 4 oefendagen, waar je onder begeleiding van Linda jouw kennis met anderen kunt oefenen in een inspirerende omgeving
 • Bij elke module krijg je een praktisch werkblad met opdrachten die je helpen om de theorie eigen te maken
 • Bij elke module krijg je verdiepende literatuur.

 

“Als manager en veranderkundige weet ik dat de stress van de organisatie in mijzelf resoneert. Het embodied coachen helpt mij om hiermee efficiënt in de organisatie te interveniëren. De ‘Embodied Coaching’ van Linda helpt me om zelf stabiel te blijven terwijl ik de veranderingen in de organisatie begeleid.
Dit gaat dus heel wat verder dan veranderingen op cognitief en gedragsniveau op individueel niveau.”

Fenya Ten Kortenaar

Veranderkundige en Manager

“Tijdens de opleiding Embodied Coaching is de TA kennis veel meer op zijn plek gevallen. Alle TA concepten zijn weer opnieuw langsgekomen en nu aangevuld met de context van je lichaam. Deze lichaamsgerichte modellen sluiten goed aan op mijn aanwezige TA-kennis. Door deze herhaling heb ik de TA kennis meer kunnen verdiepen, integreren en internaliseren. Het TA-huis heeft er voor mij een verdieping bij gekregen. In mijn coachen werk ik nu veel meer met het lijf en wat het lichaam vertelt. Met dat van mij en dat van mijn cliënt. Ik vind namelijk dat ik al genoeg gedaan heb met mijn hoofd.

Jan Kloosterman

Inspirerend Coach

Waarom de online training ‘Embodied Coachen’ volgen bij Linda Hoeben?

Ik ben Linda Hoeben. Ik heb meer dan 30 jaar ervaring als psychotherapeute en als coach.

In Nederland geef ik les aan de TA academie. Voor de Europese commissie geef ik trainings ivm stressmanagement en ik coach o.a. voor hen op executive niveau.
In Riga geef ik les op de Stockholm School of Economics aan het departement ‘Women in Leadership’

Uiteraard geef ik in mijn eigen opleidingsinstituut in Vlaanderen trainingen in het Embodied coachen.

Ik ben maatschappelijk werker en Master in de Criminologie.

In de TA ben ik TSTA. Trainer en supervisor dus.

Ik heb wereldwijd opleidingen gevolgd die met lichaamswerk te maken hebben. (Om er een paar te noemen: traumahealing, Rebirthing, emotioneel lichaamswerk, Reichi, kinesiologie, Jin Shin Jyutsu en allerhande meditatievormen.… dat zijn de belangrijkste. )

Tenslotte heb ik veel gelezen over neurowetenschappen. Ik zie mezelf vooral als expert in de toegepaste neurowetenschappen.

Mijn opleidingen zijn natuurlijk niet het belangrijkste…

Wat ik belangrijker vind, is dat ik gedurende de 30 jaren ervaring, steeds meer cliënten zag binnenkomen met stress en traumagerelateerde klachten.
Niet alleen tijdens de Covid pandemie, maar ook al heel lang daarvoor.

Ik merkte zelf dat ik zelf ook vaak last had van stress en die twee kwamen samen: de toenemende vraag van cliënten over stress-en traumagerelateerde klachten én ook mijn eigen stresslevels die ik niet altijd goed in de hand had. Ik voelde dat die stress me ook parten speelde tijdens mijn werk met cliënten en dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Ik ben dan echt op zoek gegaan. En daarmee bedoel ik dat ik dus écht heel de wereld heb rondgereisd voor antwoorden op de vraag:

Hoe kan ik nu echt heel goed mijn cliënten helpen met stress-en trauma klachten én ook hoe kan ik mezelf helpen zodat ik van die eeuwige innerlijke stress af kom.

Uit deze zoektocht is de methode Embodied Coachen ontstaan. Graag stel ik mijn professionele kennis tot jouw beschikking, omdat ik geloof dat iedere coach een expert kan worden in het werken met stress- en traumagerelateerde klachten.

Wil jij weten of deze opleiding iets voor jou is?

Voor deze opleiding zijn jaarlijks maar 12 plaatsen beschikbaar.

De groep wordt samengesteld met mensen die écht het verschil willen maken en met bezieling hun werk doen. Het vertrouwen in elkaar en de samenstelling van deze groep zijn de kracht van deze opleiding. Daarom kan je je niet zomaar inschrijven.

Ik selecteer iedereen persoonlijk.

Vraag daarom een Intakegesprek aan.

In dit gesprek krijg je mijn volledige, onverdeelde aandacht en kunnen we samen bespreken hoe de opleiding jou gaat helpen in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie over het Intakegesprek vind je door op onderstaande knop te klikken.

Je bent welkom.

Een Yurt wordt traditioneel gebruikt voor bewoning door rondtrekkende nomaden die leven in koude, droge steppegebieden. Het is dus een tijdelijk ‘thuis’. Een toevluchtsoord dat bescherming biedt tegen de extreme omstandigheden van buiten, waar je rond het vuur kunt samenkomen en je ervaringen kunt delen

Op deze plek kan je op de meest efficiënte manier de nieuwe theoretische kennis die je leert in de training Embodied Coachen, ook leren toepassen in een gecontroleerde omgeving, met gelijkgestemde mensen en onder begeleiding van een expert. In de Yurt kun je over jezelf reflecteren, jouw nieuwe vaardigheden oefenen en je eigen coachingstijl ontwikkelen.

Maarten van Zwieten

www.adoptieatelier.nl

“In mijn werk met cliënten maak ik dankbaar gebruik van wat ik van Linda heb geleerd. Eén van de methodes is het pendelen tussen de bronnen van een cliënt en het trauma. Het is prachtig om in de praktijk te zien hoeveel ruimte dit aan de cliënt geeft. Door een sessie te eindigen met de bronnen en positieve strokes verlaten cliënten na een pittige sessie de praktijk positief en krachtig.”

Seema Ouweneel

Physis

“Ik heb de opleiding Embodied Coaching gevolgd bij Linda.
Doordat Linda zo direct met het lijf werkt, heb ik zelf ervaren hoe ik belemmeringen en dysfunctionele patronen kan herkennen, begrijpen en oplossen.
Het heeft bij mij geleid tot een echte doorbraak in mijn eigen ontwikkeling. Als therapeut ben ik daardoor beter toegerust en meer integer.
Voor mij is duidelijk dat Linda een enorme vakvrouw is met veel ervaring.

Tegelijk heeft Linda op een systematische manier de methodiek overgebracht, zodat deze nu ook toepasbaar is voor mij in mijn werk met cliënten. Ook ik kan nu doordringen tot de kern en mensen helpen bij fundamentele veranderingen. Ik heb ervaren dat Linda een missie heeft om deze prachtige methode in de wereld te zetten en daar ben ik haar dankbaar voor.”

Karen Bruyn

Orthopedagoog, GZ psycholoog, TSTA psychotherapie

“Gisteren tijdens een training heb ik geëxperimenteerd met lichaamswerk (beweging traag en omgekeerd). Na 3 minuten kreeg iemand een kleine ‘doorbraak’, terwijl zij daar na letterlijk 38 uur cognitieve uitleg niet in geslaagd was. Zowel zij, de groep als ikzelf zaten er met verbijstering naar te kijken. Er werd een nieuwe ervaring ontkiemd.”

M.v.S.

“Ik heb de training ‘Embodied Coaching’ gevolgd. Ik heb de methode geleerd en door het theoretische gedeelte, begrijp ik nu ook goed waarom deze methode zo goed werkt. Ik begrijp nu ook wat ik doe als ik de methode toepas. Ik kan nu de signalen van het lijf goed herkennen en begrijp ook de betekenis ervan in de ontwikkeling van de cliënt. Dit helpt me om een diagnose te stellen en om een behandelingsplan op te stellen. Deze opleiding had ik zeker niet willen missen.”

Jolanda

“Als wetenschap passie ontmoet ontstaat er magie. Dit heb ik ervaren in deze opleiding op vele vlakken. Deze materie is welkom voor eenieder die met mensen werkt.”

Tin Vanderhoeven

CTA-O – coach en organisatiebegeleider

Eva van der Randen

Coach & Trainer bij stress in Organisaties