Embodied Coaching en Therapie:

Stap voor stap leren omgaan met Stress- en Trauma klachten. 

Als coach of therapeut krijg je het vertrouwen van je cliënt. Zij komen bij jou met stress-gerelateerde klachten, zéker wanneer ze een leidinggevende positie hebben. Vaak moeten jouw cliënten leren omgaan met de stress die een top-level positie met zich meebrengt. Ze moeten hun balans vinden en hun stress leren reguleren. Hoe kun jij daar als coach of therapeut bij helpen en wat kan Embodied Coaching en Therapie  hierin betekenen?

Herken je dit?

 

  • Heb jij veel cliënten die een leidinggevende positie bekleden en veel stress ervaren?
  • Heb jij veel cliënten die een team aansturen en hun medewerkers willen leren omgaan met stress, ongeacht de hoge werkdruk?
  • Kost coachen je veel energie en ben je aan het einde van de dag echt moe?
  • Heb je het gevoel dat je soms precies de essentie mist van het proces waar jouw cliënten doorheen gaan en wil je hen beter leren begrijpen?
  • Wil je als coach zelf leren hoe je met jouw stress kan omgaan?
  • Wil je als coach of therapeut leren hoe je met trauma-gerelateerde klachten kan omgaan?

 

In al deze gevallen is het fijn om de kennis en vaardigheden te bezitten om je cliënt echt te kunnen helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Om patronen en blokkades die zich in de vroege jeugd hebben gevormd, te herkennen en doorbreken. We hebben het dan niet alleen over cognitieve en emotionele patronen maar ook over lichamelijke patronen: de ingesleten, schijnbaar reflexmatige manieren waarmee we reageren op iemand of waarmee we omgaan met stress. Juist die kennis krijg je door het volgen van onze training ‘Embodied Coaching en Therapie’. Deze training bestaat uit 8 modules. Je kunt starten in elke module. Actuele data vind je hier.

De ontwikkeling die jij doormaakt tijdens Embodied Coaching en Therapie

Als jij de Embodied Coaching en Therapie-training hebt doorlopen:

 • Begrijp je hoe je de diepste, jonge lagen in ons zenuwstelsel, waar de neurologische circuits al jaren geleden zijn aangelegd, kunt analyseren en beïnvloeden.
 • Heb je een gedegen kennis van de neurowetenschappen die ten grondslag liggen aan lichaamswerk en begrijp je waarom de methode werkt
 • Weet je hoe je je eigen interne ervaring in kunt zetten voor een herstelstrategie van je cliënt
 • Weet je wat je moet antwoorden als een cliënt vraagt hoe het werkt en op welk wetenschappelijk onderzoek de methode gebaseerd is.

Tijdens de training

Tijdens de training, die deels plaatsvindt in mijn Yurt en deels online, heb je de beschikking tot de volgende hulpmiddelen:

 • Je krijgt schriftelijk de theorie voor elke module in je online leeromgeving, die je in je eigen tijd kunt bestuderen zodat je kan leren op jouw eigen tempo.
 • Tijdens de live-dagen volg je de verschillende modules, waarbij je direct aan het werk gaat met de theorie die je thuis bestudeerd hebt. Je mag je eigen professionele vraagstukken inbrengen als supervisievragen.
 • Je krijgt de kans om persoonlijk werk te doen. Linda demonstreert hoe zij coachend en therapeutisch werkt met persoonlijke vraagstukken. 
 • Je wordt gekoppeld aan een buddy, waarmee je samen de studie-opdrachten kunt doen om elkaar scherp te houden tussen de modules in
 • Je krijgt deskundige begeleiding van Linda, aangepast aan jouw leerbehoefte.

Wat maakt werken met lichaamstaal zo bijzonder?

 • Je patronen zitten opgeslagen in jouw handelen, denken en voelen. En ook in jouw lijf.
 • Met lichaamswerk kan je de patronen die je cliënten in hun lijf hebt opgeslagen, leren begrijpen en veranderen.
 • Coaches en therapeuten passen de methode toe om efficiënter te werken.
 • Artsen, verpleegkundigen hanteren techniek zodat ze hun cliënten beter kunnen helpen.
 • Het lijf vertelt een eigen verhaal… het liegt niet.
 • De stress die een cliënt in zijn lijf ervaart, zegt iets over wat de cliënt écht nodig heeft om zich beter te voelen.
 • De stress die jij voelt wanneer jij met een cliënt werkt, biedt een bron van informatie waar je gewoon goed naar mag luisteren. Je kunt jouw interventie daarop baseren en die wordt daardoor meer efficiënt als je ooit voor mogelijk hebt gehouden.
 • Want als je luistert naar het lijf, het jouwe en dat van de cliënt, weet je precies hoe de vork in de steel zit, zonder dat er nog meer gezegd moet worden.

Waarom de training ‘Embodied Coaching en Therapie’ volgen bij Linda Hoeben?

Ik ben een lichaamstherapeut in hart en nieren, heb jarenlange ervaring in de praktijk en ben al een paar decennia bezig met TA en lichaamswerk. Ik ga op een toegankelijke manier met lichaamswerk om en heb gedurende mijn jarenlange ervaring een eigen methode ontwikkeld waarover ik op verschillende plaatsen lesgeef. Deze professionele kennis stel ik volledig tot jouw beschikking, omdat ik denk dat we als coaches & therapeuten met Embodied Coaching en Therapie de wereld beter en mooier kunnen maken.

 

 

 

Actuele data en modules

✓ Altijd eerst een intakegesprek

✓ Midden in het jaar een online mentor gesprek.

 

Live dagen:

 

Datum Onderwerp
5 en 6 maart 2020 Trauma, stress en bronnen | In het luisteren naar het verhaal over het trauma, de stress en de daaraan gerelateerde klachten verliezen we vaak het verhaal over hoe de cliënt het trauma heeft overleefd uit het oog. In deze module leer je hoe je je cliënt kan helpen te navigeren tussen het traumaverhaal en het verhaal van het overleven. Hierdoor verbetert de innerlijke regulatie en krijgt de cliënt meer greep op de klachten.
2 en 3 april 2020 Lichaamsbewustzijn, Inner navigation en zelfregulatie | Emoties vinden altijd een oorsprong in een lichamelijke ervaring. De manier waarop je je lichamelijke ervaring vertaalt naar een emotie en hoe je die emotie in contact brengt met je cliënt. Je leert de theorie, maar ook voor jezelf meten/observeren hoe die inner navigation voor jou werkt. Ook krijg je inzicht de verstoring van jouw Inner Navigation bij stress- en traumagerelateerde klachten.
28 en 29 mei 2020 Jij en de ander: Afstemming | In onze communicatie is 80 % onbewust, via ons zenuwstelsel. Ons lijf gaat – of we dat nu willen of niet – zich afstemmen op de ander. Je leert hoe je dit kunt inzetten in het werk met je cliënten.
25 en 26 juni 2020 Neuroscience (door Claire Nelissen) | In deze module krijg je doorleefd inzicht in hoe extreme kwetsbaarheid van binnenuit ‘werkt’ en hoe je ermee om kunt gaan. We bespreken dit aan de hand van neurowetenschappelijke inzichten.
10 en 11 september 2020 Embryonic movement | Bio-energetica-theorie. Er wordt vastgesteld dat er vanaf het begin van het leven twee bewegingen worden gemaakt: De foetushouding en de  Moro-reflex. In ons leven zijn we op zoek naar een goede verhouding tussen die twee bewegingen.
8 en 9 oktober 2020 Sibamo-model bij stress- en traumagerelateerde klachten | Een veelvoorkomend symptoom van PTSS en stress- en traumagerelateerde klachten is dat mensen een heel gefragmenteerde waarneming hebben. Het Sibamo-model helpt om deze fragmentaties in kaart te brengen en een behandelingsplan op te stellen.
5 en 6 november 2020 Assessment (door Claire Nelissen)| Inschatten, onderbouwen en verantwoorden
Voor elke hulpverlener is er één overkoepelend gebod: geen schade berokkenen. Dat houdt in: weet wat je doet en waarom; ken de grenzen van je competentie en verwijs bijtijds door.
Dat is extra van belang als je werkt met het directe lichaamservaren op Protocol/Primitief Proces-niveau en bij symptomen van (hechtings-) trauma en trauma-gerelateerde klachten. Cliënten zijn dan op hun kwetsbaarst, zoals we in de overige modules hebben gezien.
3 en 4 december 2020 Consolidatie | Leren toepassen van de theorie in je eigen praktijk.

 

Online dagen:

Datum Onderwerp
10 april Online mentorgesprekken

 

De investering

De investering voor de training ‘Embodied Coaching en Therapie’  bedraagt € 4.750 excl. btw. (slechts € 3.325 als je gebruik maakt van de KMO subsidiëring).

Ervaringen van deelnemers

Maarten van Zwieten

www.adoptieatelier.nl

Kwaliteitsvolle training die voor alle soorten therapeuten en coaches geschikt is. Dit geeft je diep inzicht in het begrijpen van je patiënten of cliënten.

Christine Sterckx – acupuncturist

Super-deskundige vrouwen die “boven” de stof staan en inzicht, kennis, kunde overdragen die de hele wereld zou “moeten” weten: moeders, vaders, therapeuten, trainers, coaches, organisaties, opleiders: iedereen. Zeker omdat de wereld dan een betere plek zou zijn voor iedereen. Daar draagt deze training aan bij!

Antoinette van Reekum

An Sterken, Feng Shui and more.

Ik heb de training ‘Embodied Coaching en Therapie’ gevolgd. Ik heb de methode geleerd en door het theoretische gedeelte, begrijp ik nu ook goed waarom deze methode zo goed werkt. Ik begrijp nu ook wat ik doe als ik de methode toepas. Ik kan nu de signalen van het lijf goed herkennen en begrijp ook de betekenis ervan in de ontwikkeling van de cliënt. Dit helpt me om een diagnose te stellen en om een behandelingsplan op te stellen. Deze opleiding had ik zeker niet willen missen.

Jolanda

Als wetenschap passie ontmoet ontstaat er magie. Dit heb ik ervaren in deze opleiding op vele vlakken. Deze materie is welkom voor eenieder die met mensen werkt.

Tin Vanderhoeven CTA-O – coach en organisatiebegeleider

Maaike Buys

(Groeps)therapeut De Switch

Ik heb de opleiding Embodied Coaching en Therapie gevolgd bij Linda.
Doordat Linda zo direct met het lijf werkt, heb ik zelf ervaren hoe ik belemmeringen en dysfunctionele patronen kan herkennen, begrijpen en oplossen.
Het heeft bij mij geleid tot een echte doorbraak in mijn eigen ontwikkeling. Als therapeut ben ik daardoor beter toegerust en meer integer.
Voor mij is duidelijk dat Linda een enorme vakvrouw is met veel ervaring.
Tegelijk heeft Linda  op een systematische manier de methodiek overgebracht, zodat deze nu ook toepasbaar is voor mij in mijn werk met clienten. Ook ik kan nu doordringen tot de kern en mensen helpen bij fundamentale veranderingen. Ik heb ervaren dat Linda een missie heeft om deze prachtige methode in de wereld  te zetten en daar ben ik haar dankbaar voor.

Karen Bruyn

Orthopedagoog, GZ psycholoog, TSTA psychotherapie

Rust, verbinding, bewustwording en integratie is voor mij de kern van mijn leerervaring tijdens de  Embodied Coaching en Therapie bij Linda.
Als ervaren psychotherapeut wikkelt ze je in haar liefde, empathie, wijsheid en kennis om zelf de stap te maken naar integratie en groei.
Het komt goed! Is de helende boodschap voor ons als individu en voor ieder van ons als onderdeel van grotere systemen en organisaties.

Fenya ten Kortenaar

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden

Is het tijd voor een time-out gesprek?

Weet je niet goed of dit programma jou verder helpt? In jouw persoonlijke en professionele groeitraject heb je soms ondersteuning of een klankbord nodig. Iemand die met je meedenkt over wat voor jou de juiste stap is om te nemen. In dat geval kan ik je helpen met een gratis time-out gesprek. 

Wil je een time-out gesprek aanvragen?

You have Successfully Subscribed!