Embodied Psychotherapy & Coaching:

Een krachtige methode die ten diepste werkt

Als coach of therapeut krijg je het vertrouwen van je cliënt. Zij legt haar diepste zorgen bij je neer en vraagt aan jou om een oplossing. Vaak heeft ze al een aantal coachingssessies of therapeutische sessies achter de rug en heeft ze het gevoel dat ze ‘ten diepste’ nog niet de verandering heeft bereikt waar ze naar verlangt. De oplossing hiervoor vinden gaat je soms heel makkelijk, maar soms ook heel moeilijk af. Hoe komt dit en wat kan Embodied Therapie & Coaching hierin betekenen?

Herken je dit?

 • Zit je met een cliënt soms onverklaarbaar vast in een moeizaam proces, terwijl je bij andere cliënten makkelijk goede resultaten boekt?
 • Word je tijdens een sessie soms ineens slaperig, vrolijk, verveeld of geïrriteerd en lijkt het alsof je daardoor er niet helemaal kan zijn voor jouw cliënt?
 • Kost het coachen je veel energie en ben je aan het einde van de dag echt moe?
 • Heb je het gevoel dat je soms precies de essentie mist van het proces waar de cliënt doorheen gaat?

In al deze gevallen is het fijn om de kennis en vaardigheden te bezitten om je cliënt echt te kunnen helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Om patronen en blokkades die zich in de vroege jeugd hebben gevormd, te herkennen en doorbreken. We hebben het dan niet alleen over cognitieve en emotionele patronen maar ook over lichamelijke patronen: de ingesleten, schijnbaar reflexmatige manieren waarmee we reageren op iemand of waarmee we omgaan met stress. Juist die kennis krijg je door het volgen van onze training ‘Embodied Therapie & Coaching’. Deze training bestaat uit 8 modules. Je kunt starten in elke module. Actuele data vind je hier.

De ontwikkeling die jij doormaakt tijdens Embodied Therapie & Coaching

Als jij de Embodied Therapie & Coachings-training hebt doorlopen:

 •  Begrijp je hoe je de diepste, jonge lagen in ons zenuwstelsel, waar de neurologische circuits al jaren geleden zijn aangelegd, kunt analyseren en beïnvloeden.
 • Heb je een gedegen kennis van de neurowetenschappen die ten grondslag liggen aan lichaamswerk en begrijp je waarom de methode werkt
 • Weet je hoe je je eigen interne ervaring in kunt zetten voor een herstelstrategie van je cliënt
 • Weet je wat je moet antwoorden als een cliënt vraagt hoe het werkt en op welk wetenschappelijk onderzoek de methode gebaseerd is.

Tijdens de training

Tijdens de training, die deels plaatsvindt in mijn Yurt en deels online, heb je de beschikking tot de volgende hulpmiddelen:

 • Je krijgt schriftelijk de theorie voor elke module in je online leeromgeving, die je in je eigen tijd kunt bestuderen zodat je kan leren op jouw eigen tempo.
 • Tijdens de live-dagen volg je de verschillende modules, waarbij je direct aan het werk gaat met de theorie die je thuis bestudeerd hebt. Je mag je eigen professionele vraagstukken inbrengen als oefencases
 • Je wordt gekoppeld aan een buddy, waarmee je samen de studie-opdrachten kunt doen om elkaar scherp te houden tussen de modules in
 • Je krijgt deskundige begeleiding van Linda, aangepast aan jouw leerbehoefte, in verschillende online coachingsessies.

Wat maakt werken met lichaamstaal zo bijzonder?

 • Je patronen zitten opgeslagen in jouw handelen, denken en voelen. En ook in jouw lijf.
 • Met lichaamswerk kan je de patronen die je cliënten in hun lijf hebt opgeslagen, leren begrijpen en veranderen.
 • Coaches en therapeuten passen de methode toe om efficiënter te werken.
 • Artsen, verpleegkundigen hanteren techniek zodat ze hun cliënten beter kunnen helpen.
 • Het lijf vertelt een eigen verhaal… het liegt niet.
 • De stress die een cliënt in zijn lijf ervaart, zegt iets over wat de cliënt écht nodig heeft om zich beter te voelen.
 • De stress die jij voelt wanneer jij met een cliënt werkt, biedt een bron van informatie waar je gewoon goed naar mag luisteren. Je kunt jouw interventie daarop baseren en die wordt daardoor meer efficiënt als je ooit voor mogelijk hebt gehouden.
 • Want als je luistert naar het lijf, het jouwe en dat van de cliënt, weet je precies hoe de vork in de steel zit, zonder dat er nog meer gezegd moet worden.

Waarom de training ‘Embodied Therapie & Coaching’ volgen bij Linda Hoeben?

Ik ben een lichaamstherapeut in hart en nieren, heb jarenlange ervaring in de praktijk en ben al een paar decennia bezig met TA en lichaamswerk. Ik ga op een toegankelijke manier met lichaamswerk om en heb gedurende mijn jarenlange ervaring een eigen methode ontwikkeld waarover ik op verschillende plaatsen lesgeef. Deze professionele kennis stel ik volledig tot jouw beschikking, omdat ik denk dat we als coaches & therapeuten met Embodied Therapie & Coaching de wereld beter en mooier kunnen maken.

Actuele data en modules

✓ Altijd eerst een intakegesprek

✓ Midden in het jaar een online mentor gesprek.

 

Live dagen:

Datum Onderwerp
5 en 6 maart 2020 Lichaamsbewustzijn | Emoties vinden altijd een oorsprong in een lichamelijke ervaring. Je wordt je daar bewust van tijdens deze module.
2 en 3 april 2020 Inner navigation en zelfregulatie | De manier waarop je je lichamelijke ervaring vertaald naar een emotie en hoe je die emotie in contact brengt met je clïent. Je leert de theorie, maar ook voor jezelf meten/observeren hoe die inner navigation voor jou werkt. Ook krijg je inzicht de verstoring van jouw Inner Navigation bij stress- en traumagerelateerde klachten.
28 en 29 mei 2020 Attunement | In onze communicatie is 80 % onbewust, via ons zenuwstelsel. Ons lijf gaat – of we dat nu willen of niet – zich afstemmen op de ander. Je leert hoe je dit kunt inzetten in het werk met je cliënten.
25 en 26 juni 2020 Neuroscience (door Claire Nelissen) | In deze module leer je begrijpen hoe de hersenen precies tot ontwikkeling komen, waardoor een goede zelfregulatie mogelijk wordt. Claire legt op een begrijpelijke manier de nieuwste bevindingen van de neurowetenschap uit.
10 en 11 september 2020 Embryonic movement | Bio-energetica-theorie. Er wordt vastgesteld dat er vanaf het begin van het leven twee bewegingen worden gemaakt: De foetushouding en de  Moro-reflex. In ons leven zijn we op zoek naar een goede verhouding tussen die twee bewegingen.
8 en 9 oktober 2020 Sibamo-model bij stress- en traumagerelateerde klachten | Een veelvoorkomend symptoom van PTSS en stress- en traumagerelateerde klachten is dat mensen een heel gefragmenteerde waarneming hebben. Het Sibamo-model helpt om deze fragmentaties in kaart te brengen en een behandelingsplan op te stellen.
5 en 6 november 2020 Assessment | Diagnosestelling van stress- en traumagerelateerde klachten, inclusief behandelrichting. Hoe ziet een ontwikkelingsprobleem in de hechtingscircuits er in de praktijk uit? Hoe ‘lees’ ik wat de cliënt presenteert in termen van regulatie van arousal? Hoe kan ik ermee omgaan? En last but not least: hoe kan ik mijn eigen interne ervaring gebruiken bij het vinden van een herstelstrategie voor de cliënt?
3 en 4 december 2020 Consolidatie | Leren toepassen van de theorie in je eigen praktijk

 

Online dagen:

Datum Onderwerp
10 april Online mentorgesprekken

De investering

De investering voor het Leiderschapsprogramma bedraagt € 4.750 excl. btw. (slechts € 2.850 als je gebruik maakt van de KMO subsidiëring)

Profiteer van een vroegboekkorting tot en met 30 november 2019.
Je investering bedraagt dan € 4.450 excl. btw. (slechts € 2.670 als je gebruik maakt van de KMO subsidiëring)

Ervaringen van deelnemers

Maarten van Zwieten

www.adoptieatelier.nl

Kwaliteitsvolle training die eigenlijk voor alle soorten therapeuten, coaches geschikt is. Dit geeft je diep inzicht in het begrijpen van je patiënten of cliënten.

Christine Sterckx – acupuncturist

Super-deskundige vrouwen die “boven” de stof staan en inzicht, kennis, kunde overdragen die de hele wereld zou “moeten” weten: moeders, vaders, therapeuten, trainers, coaches, organisaties, opleiders: iedereen. Zeker omdat de wereld dan een betere plek zou zijn voor iedereen. Daar draagt deze training aan bij!

Antoinette van Reekum

An Sterken, Feng Shui and more.

Ik heb de training ‘Embodied Psychotherapy & Coaching’ gevolgd. Ik heb de methode geleerd en door het theoretische gedeelte, gefaciliteerd door Claire Nelissen, begrijp ik nu ook goed waarom deze methode zo goed werkt. Ik begrijp nu ook wat ik doe als ik de methode toepas. Ik kan nu de signalen van het lijf goed herkennen en begrijp ook de betekenis ervan in de ontwikkeling van de cliënt. Dit helpt me om een diagnose te stellen en om een behandelingsplan op te stellen. Deze opleiding had ik zeker niet willen missen.

Jolanda

Als wetenschap passie ontmoet ontstaat er magie. Dit heb ik ervaren in deze opleiding op vele vlakken. Claire en Linda werken heel complementair aan elkaar en daarbij staan protectie en permissie steeds voorop. Deze materie is welkom voor eenieder die met mensen werkt.

Tin Vanderhoeven CTA-O – coach en organisatiebegeleider

Maaike Buys

(Groeps)therapeut De Switch

Ik heb de opleiding Embodied Psychotherapy gevolgd bij Linda.
Doordat Linda zo direct met het lijf werkt, heb ik zelf ervaren hoe ik belemmeringen en dysfunctionele patronen kan herkennen, begrijpen en oplossen.
Het heeft bij mij geleid tot een echte doorbraak in mijn eigen ontwikkeling. Als therapeut ben ik daardoor beter toegerust en meer integer.
Voor mij is duidelijk dat Linda een enorme vakvrouw is met veel ervaring.
Tegelijk heeft Linda  op een systematische manier de methodiek overgebracht, zodat deze nu ook toepasbaar is voor mij in mijn werk met clienten. Ook ik kan nu doordringen tot de kern en mensen helpen bij fundamentale veranderingen. Ik heb ervaren dat Linda een missie heeft om deze prachtige methode in de wereld  te zetten en daar ben ik haar dankbaar voor.

Karen Bruyn

Orthopedagoog, GZ psycholoog, PTSTA psychotherapie

Rust, verbinding, bewustwording en integratie is voor mij de kern van mijn leerervaring tijdens de 5 daagse Embodied Coaching & Psychotherapie bij Linda en Claire.
Beide ervaren psychotherapeuten wikkelen je in hun liefde, empathie, wijsheid en kennis om zelf de stap te maken naar integratie en groei.
Het komt goed! Is de helende boodschap voor ons als individu en voor ieder van ons als onderdeel van grotere systemen en organisaties.

Fenya ten Kortenaar

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden

Is het tijd voor een time-out gesprek?

Weet je niet goed of dit programma jou verder helpt? In jouw persoonlijke en professionele groeitraject heb je soms ondersteuning of een klankbord nodig. Iemand die met je meedenkt over wat voor jou de juiste stap is om te nemen. In dat geval kan ik je helpen met een gratis time-out gesprek. 

Wil je een time-out gesprek aanvragen?

You have Successfully Subscribed!