Op een conferentie,  niet zo geleden, sprak ik met Luc*. Zijn vrouw Eva* volgt een opleiding TA. 

Hij vertelde mij dat hij de laatste tijd vaak wakker ligt. Zij gedraagt zich anders sinds zij de opleiding doet en Luk weet niet altijd wat hij er mee moet. Hij is ongerust dat hij Eva gaat kwijtraken, dat ze hem niet meer goed genoeg vindt nu zij zelf zo aan het groeien is. Hij heeft soms echt geen idee waar ze het over heeft en kan haar amper nog bijhouden.
Na een trainingsweekend is Eva vol van alles wat ze geleerd heeft. De ene keer is ze bedroefd over inzichten over patronen waar ze van af wil, het anderen moment is ze blij met inzichten over nieuwe mogelijkheden.
Ze komt thuis met ideeën over dingen die anders moeten, beter kunnen. Ze wil dan dat hij allerlei boeken over ontwikkeling leest, dat hij zelf verandert, en dat hij meer zijn gevoel laat zien.
Eva moet van hem niet persé zo veel te veranderen, Hij wil gewoon dat ze het samen goed hebben, en hij wil haar niet kwijt geraken.

Het deed me terugdenken aan mijn eigen opleiding, nu zowat 20 jaar geleden. Samen met de andere deelnemers was ik in een groeiversnelling gekomen. We werden ons razendsnel bewust van oude patronen, en van nieuwe mogelijkheden. Dit proces was vaak erg intens, maar voor ons deelnemers allemaal glashelder. Daarentegen waren voor onze partners al die veranderingen een fikse uitdaging.
Ik weet dat door TA koppels beter met elkaar leren praten, omdat TA duidelijke modellen biedt waardoor je ingewikkelde communicatie toch goed kan begrijpen, en dus ook kan veranderen. Dit werkt uiteraard vooral zo wanneer beide partners wat inzicht hebben in TA. De tweedaagse kennismaking volgen is hiervoor vaak al voldoende. De partners verstaan daardoor beter waar hun liefste mee bezig is, en zijn niet meer zo bang om de ander te verliezen, waardoor ze ook weer lekker slapen.

Ik bied voor de partners van TA-ers een bijzondere ” kennismaking TA voor partners”.

Iedereen die in deze Valentijnsweek zichzelf en/of zijn partner inschrijft voor deze kennismaking, krijgt van mij een Valentijnskorting van 5%.
Helemaal fijn natuurlijk is als je samen met je partner komt, ook al heb je de kennismaking al ooit gevolgd. Door hem samen met je partner te volgen, ga je weer met hele andere ogen naar de TA kijken
Misschien een ideaal Valentijnscadeau voor jouw liefste?

 

PS. Lees de getuigenis van Stephan Casteleyn. Zijn echtgenote volgt de jaartrainingTA bij People on the Mover en Stephan volgde onlangs de kennismaking in TA.

“Fantastische training, gegeven door een fantastische trainer. Mijn partner, die de jaartraining volgt, stelde voor dat ik deze cursus zou volgen. Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten, maar nam deel met een open geest. De training was zeer waardevol. TA heeft het vermogen om jouw leven te veranderen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Door deze training ben ik een betere leider en een betere manager op het werk. Dit zal me ongetwijfeld ook in mijn privéleven helpen. Doordat ik de basisprincipes van TA nu ken, zal ik ook beter de TA-ervaring van mijn echtgenote begrijpen. We hebben nu een gemeenschappelijke (TA) taal. Ik ben blij dat ik deze kennismaking heb gevolgd”.

  • fictieve namen. Het verhaal is gewijzigd om de anonimiteit te garanderen.

Inspiratie over Embodied Coachen in jouw mailbox?

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda@lindahoeben.be
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden