Leiderschapsprogramma

Combi van theorie en mentor gesprekken zodat jij het beste uit jouw team haalt. 

Als CEO, directeur, coördinator of manager heb je de taak om jouw team zo optimaal mogelijk te laten presteren. Van hogerhand heb je een opdracht gekregen die jullie als team moeten uitvoeren. Tegelijkertijd kijken je teamleden naar jou voor begeleiding en sturing. Een verantwoordelijke taak!

Herken je dit?

 • Heb jij het gevoel dat jij en je team tot veel meer in staat zijn?
 • Denk je dat er in de onderstroom veel meer gebeurt dan aan de oppervlakte te zien is, of zijn er openlijke conflicten?
 • Heb je het gevoel dat niet iedereen zich goed voelt en op z’n plek zit?
 • Is er een groot verloop bij jouw personeel?
 • Krijg je geen grip op de situatie, omdat je niet weet hoe je op een constructieve manier kunt communiceren?
 • Kost het leidinggeven je veel energie en ben je aan het einde van de dag echt moe?

In al deze gevallen is het fijn om de kennis en vaardigheden te bezitten om alle leden van je team echt te kunnen helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Om een goede dynamiek te creëren binnen het team, waar iedereen zich gehoord en begrepen voelt. Juist die kennis krijg je door het volgen van onze TA-training. Deze training bestaat uit 8 modules. Je kunt starten in elke module. Actuele data vind je hier.

Jouw transformaties tijdens het leiderschapsprogramma

Als jij het leiderschapsprogramma hebt doorlopen, kun je:

 • Een fijn werkklimaat creëren waar mensen zich gevalideerd voelen. Daar groeien jouw teamleden van en jijzelf ook!
 • Begrijpen waarom sommige vormen van communicatie beter werken dan andere. Je krijgt tools om inefficiënte communicatie stop te zetten en te vervangen door doelgerichte, efficiënte en respectvolle communicatie
 • Doelen stellen en afspraken maken zodat de neuzen van jou en je teamleden in dezelfde richting staan. Daardoor gebruik je je energie veel beter.

Wat jij wint met Transactionele Analyse

Transactionele Analyse helpt jou jezelf en anderen beter te begrijpen. Je communicatie verbetert, verloopt efficiënter én kost minder energie. Door het toepassen van de methoden uit de TA ontdek je patronen bij jezelf en anderen die de communicatie beïnvloeden. Je leert hoe je rekening kan houden met deze patronen om tot een betere, vlottere communicatie te komen.

Maar dat is niet het enige. Je leert ook omgaan met uitdagingen door telkens nieuwe opties te vinden. Als je dat kunt meenemen naar een wereld die steeds maar sneller moet, kun je echt een verschil maken in je team en in je omgeving.

Rimpeleffect

Ik geloof oprecht dat we met TA een rimpeleffect kunnen creëren. Als jij als leidinggevende op een andere, fijnere manier gaat communiceren, voelen jouw teamleden zich beter begrepen en gewaardeerd. Zij gaan ’s avonds met een prettiger gevoel naar hun gezin en ook die hebben er ongetwijfeld baat bij. Zo creëer je een rimpeleffect dat veel grotere gevolgen heeft dan alleen voor jou en je team.

Tijdens de TA-training

Tijdens de training, die deels plaatsvindt in mijn Yurt en deels online, heb je de beschikking tot de volgende hulpmiddelen:

 • Je krijgt schriftelijk de theorie voor elke module in je online leeromgeving, die je in je eigen tijd kunt bestuderen zodat je een snelle voortgang boekt*
 • Tijdens de live-dagen volg je de verschillende modules, waarbij je direct aan het werk gaat met de theorie die je thuis bestudeerd hebt. Je mag je eigen professionele vraagstukken inbrengen als oefencases
 • Je wordt gekoppeld aan een buddy, waarmee je samen de studie-opdrachten kunt doen om elkaar scherp te houden tussen de modules in
 • Tussen de modules in zijn er verschillende online supervisiegroepen, waarbij je aan de slag gaat met de vraagstukken uit het werkboek en jullie eigen inbreng
 • Je krijgt deskundige begeleiding van Linda, aangepast aan jouw leerbehoefte, in verschillende online coachingssessies en mentorgesprekken.

*We werken tijdens de training met de theorie uit dit boek: Leerboek Transactionele Analyse. Moniek Thunnissen en Annde de Graaf (redactie) en een werkboek met de waardevolle professionele kennis van Linda. De combinatie van deze twee zorgt voor een geheel dat de theorie direct toepasbaar maakt op jouw situatie.

Groepsdynamiek

Tijdens de TA-training ontmoet je niet alleen collega-leidinggevenden, maar ook coaches en zakelijke professionals die zichzelf willen ontwikkelen met TA. De combinatie van deze drie disciplines geeft een prachtige groepsdynamiek waarin je van elkaar kunt leren en echte praktijksituaties met elkaar kunt oefenen. Mensen vanuit andere disciplines hebben immers een heel andere kijk op situaties dan jij. Je bouwt op deze manier ook een waardevol netwerk op met professionals uit verschillende werkgebieden.

De supervisiegroepen die in het programma verwerkt zitten, worden ingedeeld per discipline, zodat de focus in de supervisiegroep die jij volgt ook ligt op jouw expertise-veld en je op dat moment gericht kunt werken aan jouw eigen ontwikkeling.

Waarom het leiderschapsprogramma volgen bij Linda Hoeben?

Ik heb jarenlange ervaring in de praktijk en ben al een paar decennia bezig met TA en lichaamswerk. Ik heb 20 jaar ervaring in het coachen van professionals op senior directie-niveau in een Europese instelling en diverse internationale bedrijven. Ook ben ik voortrekker als het gaat over ‘persoonlijke ontwikkeling voor managers’ in een business school in Letland en coach ik een aantal teams van grote bedrijven. Deze professionele kennis stel ik volledig tot jouw beschikking, omdat ik denk dat we met TA de wereld beter en mooier kunnen maken.

TA-atelier

Regelmatig blijven uitwisselen met (TA) collega’s is van groot belang.  Daarom blijf ik je deskundige begeleiding bieden zolang je dat wilt. Dit doe ik in het TA-atelier, een plek waar je samenkomt met mede-professionals, supervisie kunt krijgen over jouw eigen vraagstukken en kunt blijven oefenen. Ik geef je de garantie dat jij jezelf in het TA-atelier verder kunt ontwikkelen en zo de wereld om je heen beter kunt maken.

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden

Wil jij kennismaken met Transactionele Analyse?

Wil jij kennismaken met Transactionele Analyse?

Maak kennis met Transactionele Analyse in de Introductie in TA. Je leert in twee dagen hoe Transactionele Analyse jou kan helpen in je werk met mensen.

Lees hier meer over de Introductie in TA

You have Successfully Subscribed!