‘De laatste loodjes wegen het zwaarst…’
Een uitspraak die iedereen wel zal herkennen, denk ik. Velen van ons zitten middenin de zomervakantie en de laatste weken daarvoor zijn vaak zwaar en vermoeiend. Wellicht heb je schoolgaande kinderen, die aan het einde van het schooljaar op hun tandvlees liepen en nog van alles ‘moesten’. We verlangden ernaar om even rust te hebben, een pas op de plaats te maken en bij te tanken van ons drukke leven.

Als de vakantie dan eindelijk begint, zijn we doodop en beginnen we pas echt te voelen hoe hard we die vakantie nodig hebben. Soms is het zelfs zo dat we de eerste paar dagen van de vakantie ziek worden. Want nu ‘mag het’. Nu hebben we er tijd voor.

Zielsvermoeid

Herken je dit gevoel? Kijk jij ook reikhalzend uit naar het moment dat je vakantie hebt, maar kun je er – wanneer het moment dáár is – in eerste instantie niet echt van genieten omdat je zo moe bent? Dat is toch eigenlijk jammer!
Als jij je herkent in bovenstaande situatie, is het wellicht tijd om te kijken waar dat aan ligt. Want het zou toch mooi zijn als je ten volste van je vakantie kunt genieten?

Niet meer bij hoeven tanken

Als je je vakantie echt nodig hebt om bij te tanken, wil dat wellicht zeggen dat jouw leven structureel druk en overvol is. Hoe zou het zijn om je gezond en veerkrachtig te voelen, niet alleen aan het einde van je vakantie, maar ook tijdens je ‘gewone’ leven en werk? Durf jij te dromen van een leven waarin je niet meer hoeft bij te tanken? Waar het gevoel dat je echt geniet van je leven niet gereserveerd is voor de vakantieperiode?

Gemaakte keuzes…

Wanneer je verlangt naar zo’n leven, waarin je volle bak kunt genieten, dan is het goed om jouw leven onder de loep te nemen. Hoe jij je dagen indeelt is namelijk een direct gevolg van keuzes die je gemaakt hebt. Die keuzes maakte je aan de hand van onderliggende patronen die je vanuit je jeugd hebt aangeleerd. Die patronen waren vroeger heel nuttig en nodig om te overleven, maar nu je volwassen bent kunnen ze je ook in de weg staan. Vaak ben je je niet bewust van die patronen en dát is het lastige.

… mag je veranderen!

Om die patronen te kunnen herkennen, is Transactionele Analyse (TA) een geweldig hulpmiddel. Met TA leer je niet alleen welke keuzes je hebt gemaakt aan de hand van jouw patronen, maar TA laat je ook zien dat je andere opties hebt. Je mág en kunt jouw keuzes en patronen aanpassen, zodat ze je niet meer in de weg staan.
Het aanpakken van die patronen en het maken van nieuwe keuzes vergt moed en is soms een lastig proces. Ik wens je van harte toe dat je de moed hebt om dit proces met jezelf aan te gaan en zo het leven te creëren dat je echt wilt leven.

Volle bak leven hoeft geen droom te zijn

Als je blijft doen wat je aan het doen bent… Hoe gaan dan jouw komende vakanties eruitzien? Hoe ziet je leven eruit en komt dit overeen met wat je echt graag wilt? Hoe kun je voor jezelf het verschil maken? Welke keuzes moet je maken om te leven met voldoening?

Met deze vragen kun je deze vakantie aan de slag met behulp van de Online Introductie in TA, die ik de komende tijd aanbied voor maar 97 euro. Deze videocursus geeft je inzicht in de patronen die je hebt aangeleerd. Je krijgt handvatten om deze patronen aan te pakken.

Geef jezelf deze Online Introductie cadeau, zodat je na de vakantie hernieuwd aan een veerkrachtig, levenslustig pad kunt beginnen.

Je bent welkom.

Inspiratie over Embodied Coachen in jouw mailbox?

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda@lindahoeben.be
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden