Eind september verhuisde ik naar Oslo… voor 2 weken in de maand. De andere twee woon ik nog steeds in Hoegaarden. Ik leef dus letterlijk in 2 werelden. Of beter nog: ik beweeg me tussen twee werelden. People on the Move… nu, in beweging ben ik zéker!

Het aanpassen aan dit nieuwe leven gaat niet vanzelf; daar moet ik echt nog aan wennen. Dat wennen gaat niet vanzelf, maar gelukkig heb ik TA om met deze veranderingen om te kunnen gaan.

TA helpt me de oversteek te maken van Hoegaarden naar Oslo

Wat me vooral helpt is het concept van autonomie in TA.

  • Bewust: ik ben hier en nu. Wanneer ik in Oslo ben, ben ik in Oslo. Wanneer ik in Hoegaarden ben, ben ik in Hoegaarden. De rest laat ik los…
  • Spontaan: in TA betekent dit dat ik vrije beschikking heb over alle Egotoestanden. In elke situatie kan ik kiezen of ik vanuit Ouder, Volwassen of Kind communiceer, denk en voel.
    Meer over Egotoestanden kun je lezen in deze blog: ‘Hoe vind jij de Pipi Langkous in jezelf?’.
  • Intimiteit: ik kan kiezen om contact te leggen met anderen… of niet! Ik merkte dat ik de eerste twee weken in Oslo écht wel veel behoefte had aan cocoonen*. Thuis zijn. Mijn nest maken. Dus eigenlijk heb ik nog niet zo heel veel van Oslo gezien.

*Cocoonen, het aannemen van de Foetushouding, geeft aan dat iemand behoefte heeft aan veiligheid. Het tegenovergestelde van deze houding is de Moro-reflex, genoemd naar het uitstrekken van een baby wanneer het geboren wordt. Lichaamstaal kan heel veel zeggen over een persoon en kennis hiervan is daarom een waardevol en bruikbaar hulpmiddel voor coaches en therapeuten. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op deze pagina over mijn Embodied Coaching en Therapie.

‘Wat doe ik hier?’

Eerlijk gezegd heb ik me ook af en toe wel afgevraagd ‘wat doe ik hier’?
En nog eerlijker: de avond voor al onze meubelen aankwamen, sloeg de schrik me om het hart: Waar begin ik in hemelsnaam aan? Vier jaar op en af reizen. Gaat het niet te druk zijn? Ga ik het aankunnen? Ga ik het opleidingsinstituut kunnen runnen van afstand? Ik werd prompt verkouden, verloor mijn stem en wilde eigenlijk alleen maar naar huis.

Het eenvoudige antwoord is: ik vergezel mijn man die voor zijn werk hier vier jaar zal wonen. Natuurlijk is mijn relatie met hem belangrijk en is dat reden genoeg om mee te gaan. Dat is ook de belangrijkste reden om in Oslo te gaan wonen.
Maar helemaal voltijds mee wilde ik ook weer niet… Dus koos ik ervoor om het beste van twee werelden te combineren en om op en af te reizen.

Keuzes maken met behulp van TA

Toen ik me afvroeg ‘Wat doe ik hier?’ en ‘Wat doe ik mezelf aan door aan een leven te beginnen waar ik zo vaak op en af zal reizen?’, kwam ik bij de échte reden voor mijn keuze:

Het is in mijn leven écht belangrijk om TA uit te dragen, in mijn trainingsinstituut (en als therapeut, coach en trainer in bedrijven). Dat is mijn bezieling, mijn missie in het leven. Ik geloof oprecht dat de wereld mooier en beter wordt als we handelen naar de methodieken van TA en leven volgens de filosofie van TA.

Als ik voltijds mee zou komen naar Oslo, had ik best een rustig leven. Een mooi huis in een prachtige stad en héél véél vrije tijd. Toch kies ik ervoor om mijn werk te blijven doen. Omdat ik oprecht geloof dat ik daar het verschil mee kan maken. Binnen mijn eigen invloedssfeer werk ik aan een betere wereld. Het rimpeleffect zorgt voor de rest…

Nieuwe situatie, nieuwe aanpak

Door de nieuwe ontwikkelingen in het TA Expertise Centrum hoop ik één en ander goed te combineren. Ik ga lesgeven wanneer ik in België ben en online supervisie en mentoring vanuit Oslo maken deel uit van de nieuwe aanpak.

Ik ga er maar van uit dat de dingen op hun plaats gaan vallen.
Of eigenlijk: Ik ga ervan uit dat ik alles een plaats ga kunnen geven.

Je bent – nog steeds – welkom in mijn Yurt in Hoegaarden!

Inspiratie over Embodied Coachen in jouw mailbox?

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda@lindahoeben.be
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden