Over Linda

Linda Hoeben (1961) is oprichter van het Centrum voor Embodied Coaching. Ze is een ervaren coach en psychotherapeut. Ze is een TA-gecertificeerd klinisch therapeut en sinds 2002 supervisor en opleider in de Transactionele Analyse. Ze is maatschappelijk werker en Master in de Criminologie.

Linda doceert aan het SSE (Stockholm School of Economics) en aan de TA academie in Nederland. 
In haar eigen opleidingsinstituut (het Centrum voor Embodied Coaching) leidt ze coaches op in Embodied Coachen. Deze door haarzelf ontwikkelde methode combineert Transactionele Analyse met Toegepaste Neurowetenschappen en Lichaamswerk. Het is een uiterst effectieve methode die coaches en therapeuten helpt om op een diepere wijze te werken met cliënten, ook met trauma- en stress-gerelateerde lichamelijke klachten.

Bovenal wil ze als bezield opleider en therapeut coaches goed opleiden zodat goede hulpverlening voor nog meer mensen beschikbaar wordt.

De klassieke coachings-modellen zijn uitstekend, maar soms wel een beetje ontoereikend: er wordt veel te weinig gekeken naar het lichaamsgeheugen en de lichamelijke klachten.

Ik kan me er mateloos druk over maken dat de klachten van coachings-cliënten worden opgesplitst in enerzijds ‘lichamelijke klachten’ waarvoor ze dan naar de fysiotherapeut gaan en anderzijds de ‘psychologische klachten’ waarvoor ze dan naar de coach of therapeut gaan.

Dit berokkent echt schade want cliënten voelen zich gefragmenteerd en krijgen niet de hulp die ze écht nodig hebben. Vaak accepteren we te snel dat hulp niet meer mogelijk is. Dat is echt niet nodig.”

Linda heeft een bijzondere krachtige methode ontwikkeld door haar gedegen kennis van Transactionele Analyse over psychologische processen te combineren met het lichaamswerk en neurowetenschappen. Deze methode helpt coaches om hun cliënten te helpen om weer ‘heel’ te worden en weer veerkrachtig verder te kunnen. Misschien niet op dezelfde manier als voorheen maar wellicht gezonder en authentieker.

Deze methode werkt vooral goed als blijkt dat andere coachings niet geholpen hebben of als coaches met de handen in het haar zitten omdat ze hun cliënt niet goed kunnen helpen.

“Waar ik echt gelukkig van word is om coaches goed op te leiden zodat ze hun angstige, getraumatiseerde en gestresseerde cliënten met een burn-out heel goed kunnen helpen.”

Linda en haar echtgenoot hebben omwille van zijn werk al zowat 30 jaar de wereld afgereisd. Dit heeft Linda gecombineerd met haar eigen carrière als psychotherapeute, trainer en supervisor. Op dit moment verdeelt Linda haar tijd tussen Oslo (waar haar man werkt) en Hoegaarden in Vlaanderen.

In haar vrije tijd blijft Linda zich graag bijscholen op het gebied van neurowetenschap, psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda@lindahoeben.be
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden