Over Linda

De naam van mijn bedrijf For People on the Move heeft te maken met mijn persoonlijke verhaal.
Ik heb op veel plaatsen in de wereld gestudeerd en gewoond en ik reis nog steeds veel. Ook als het gaat over persoonlijke groei, blijf ik in beweging.

Een verre reis… die me terugbracht bij mezelf

Mijn levenstocht begint in 1961.
Ik groeide op in Zonhoven, een dorp in Limburg (België) als derde kind in een gezin van vier kinderen.

Mijn grootvader was als pionier actief in de syndicale beweging. Mijn vader streed op zijn manier voor een betere wereld en daarin lijk ik op hem.

Als jonge universiteitsstudente ontdek ik de methode van de Transactionele Analyse

Ik leer dat je aan een betere wereld kan bouwen door met mensen te werken. Ik leer om in mijn kleine kring zelf verantwoordelijkheid te nemen en ik leer hoe ik mensen kan uitnodigen om in hun eigen kring hetzelfde te doen.

En dit laat me nooit meer los.
In een FORT groep (Groeigroep voor vrouwen) kom ik erachter dat ik OK ben en dat ik heel goed mijn eigen keuzes kan maken. Ik heb toen, met de hulp van TA, keuzes gemaakt waar ik vandaag nog blij mee ben. Het besef dat ik in staat ben om mooie doelen te stellen en deze ook vorm te geven, heeft me voor altijd gevormd.

TA was mijn kompas

Met TA als kompas ben ik ‘on the move’ in alle betekenissen van het woord. Ik reis de wereld rond, van Nigeria (1992-1995) tot Australië (1995-2000).
In Sydney volg ik mijn TA opleiding. Met een certificaat ‘Certified Transactional Analyst’ op zak keer ik in 2000 terug naar België. Ik stel me een duidelijk doel voor ogen: de inzichten van TA delen met andere mensen die in beweging zijn, letterlijk of figuurlijk.

In 2015 behaalde ik het TSTA Certificaat, Trainer and Supervisor Transactional Analysist, uitgereikt door de European Association for Transactional Analysis. Voor mijn cliënten dé garantie voor een kwaliteitsvolle aanpak.

Gaandeweg ervaar ik dat lichaamstaal een belangrijke bron is van zelfinzicht en verandering. En dat het TA perfect aanvult.  Dankzij Transactionele Analyse begrijp je hoe oude patronen bijdragen tot stress en andere emoties.
Maar lichaamstaal gaat nog dieper. Het lichaam slaat de patronen en emoties ook op. En dat voel je: je wordt kwaad, je wilt weglopen of je voelt je verlamd. Door naar je lichaam te luisteren, begrijp je jouw patronen nog beter. Je keert terug naar jouw kern en voelt wat je lijf écht nodig heeft. Daarom is de combinatie van TA en lichaamswerk zo heilzaam. Zeker bij stress en trauma-gerelateerde klachten.

Wat mij drijft?

Mijn liefde voor mensen en voor het vak. Ook mijn liefde voor het leven en voor de wereld.
Na een lange en verre zoektocht, vind ik nu harmonie in mijn leven. Transactionele Analyse en werken met lichaamstaal toonden me de weg.

En dat geschenk deel ik graag met iedereen die het wil ontvangen.

Geïnspireerd door Transactionele Analyse (TA)

Op mijn 18de maakte ik kennis met TA en er opende zich een nieuwe wereld voor me. Ik leerde dat ik aan een betere wereld kan werken door mijn eigen keuzes te maken en invloed kan uitoefenen in mijn eigen kleine cirkel. En ik leer ook dat ik anderen kan inspireren om hetzelfde te doen.

Op die manier wil ik bijdragen aan een betere wereld. Gecertificeerd, ervaren en deskundig. Sedertdien volgde ik wereldwijd trainingen.

In 2015 behaalde ik mijn TSTA certificaat: Train de Trainer en Supervisor in TA. Sinds 2000 werk ik steeds meer in de diepte met lichaamsgerelateerde lichaamstaal en vandaag geef ik daar zelf ook training in. Ik werk al jaren wereldwijd als coach, therapeut en trainer.

Ik ben als gastdocent verbonden aan opleidingsinstituten en hogescholen in Nederland, Letland en Roemenië.

Coach je leidinggevenden of coach je in organisaties? 

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden