Vierdaagse: Van Stress Naar Rust

Persoonlijke Ontwikkeling: Luisteren naar de wijsheid van je lijf én van je hoofd

Ik herinner me nog goed dat ik vroeger soms vanuit mijn werk als therapeute in Brussel naar huis reed.

Doodmoe was ik vaak van een dag werken met gestreste en ongelukkige cliënten.

Ik voelde me leeg.

Soms werd ik in mijn werk erg geraakt door de verhalen van mijn cliënten.

Er waren dagen dat ik erg tegen mezelf aanliep en me realiseerde dat er voor mij ook nog onopgeloste patronen speelden.

Herken jij als coach dat gevoel?

Dat je overweldigd wordt door de verhalen van jouw cliënt en daarvan de stress in je lijf voelt?

Dat je doodmoe bent na een dag werken?

En wil je van dat gevoel af? Wil jij veerkrachtig en ontspannen jouw werkdag afsluiten?

Dan is de Vierdaagse ‘Van Stress naar Rust’ voor jou een goede keuze.

In deze kleine groepen creëren we een veilige plek voor significante groei en verandering. De deelnemers krijgen de gelegenheid tot diepgaande, intense transformaties in een veilige en vertrouwde groep. 

Voel jij je uitgeput of overweldigd na een dag coachen?

Het is niet zo vreemd dat je als coach soms uitgeput raakt van het werken met je cliënten. Vaak gebeurt dit wanneer er op persoonlijk vlak nog onopgeloste zaken zijn.

Of wanneer je tijdens een sessie denkt: Doe ik dit wel goed? Hoe zou een expert dit aanpakken? Daardoor word je in je eigen functioneren geraakt, waardoor het coachen soms slopend is. Dat kan heel eenzaam voelen.

Wanneer je jezelf als coach ook persoonlijk blijft ontwikkelen, komt dat jouw werk ten goede.

Het is namelijk niet zo dat je zelf geen problemen mag hebben als coach. Dat is een misvatting die ik nog weleens tegenkom.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling gaan altijd hand in hand

Je moet als coach wel bereid zijn om deze issues te ontdekken en erover te reflecteren.

Daarvoor is de Vierdaagse ‘Van Stress naar Rust’ heel geschikt. In een kleine, vertrouwde groep pak je samen met Linda jouw persoonlijke problemen en professionele onzekerheden aan.

Doordat je jezelf kwetsbaar opstelt en ook op de stoel van de cliënt gaat zitten, blijf je steeds respect voelen voor de heldenmoed die cliënten aan de dag leggen als ze bij jou komen.

Ook krijg je de kans om Linda aan het werk te zien. Achteraf deelt zij haar klinisch denken met jou en de groep en reflecteren jullie samen over haar behandelplan en interventies. Hier kun je als coach veel van leren.

Tijdens de Vierdaagse ervaar je, door je onzekerheden te delen, een verbondenheid met de andere coaches in de groep.

Vicarious traumatisation

Het is goed om je ervan bewust te zijn dat stress besmettelijk is en dat jouw eigen stress er dus voor kan zorgen dat een sessie minder goed verloopt. Of je dit nou wilt of niet, jouw zenuwstelsel wordt geraakt door de stress van jouw cliënt.

Als je met getraumatiseerde mensen werkt, raakt dat trauma ook jou. Dit noemen we vicarious traumatisation.

Daarom hoort bij professioneel werken goede zelfzorg. Zodat je aan jouw cliënten de zorg kunt blijven geven die ze nodig hebben, zonder daar zelf aan onderdoor te gaan.

Je wilt de verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen stress, want het laatste wat je wilt is jouw cliënten besmetten met je eigen stress. Dit leer je tijdens de Vierdaagse.

Wil jij jezelf de zorg geven die je ook aan cliënten biedt?

Dan kies je voor persoonlijke ontwikkeling door middel van de Vierdaagse ‘Van Stress naar Rust’.

  • Je bent veel minder vermoeid van het werken met cliënten
  • Je leert reflecteren op je eigen issues en die ‘buiten’ het werk met cliënten te laten zodat je groeit als mens
  • Je kunt veel beter omgaan met vicarious traumatisation en de stress van jouw cliënt
  • Je zorgt goed voor jezelf, zodat je beter voor jouw cliënt kunt zorgen
  • Je ziet mij als coach aan het werk binnen de groep en nadien reflecteer ik over welke interventies ik deed. Ik deel mijn klinisch denken met je. Op die manier leer jij hoe je de theorie toepast.

Luisteren naar de wijsheid van je lijf én van je hoofd

Het Persoonlijk Ontwikkelingstraject doe je niet alleen.* Je werkt hieraan samen met andere coaches in een Vierdaagse ‘Van Stress naar Rust’ in mijn Yurt in Hoegaarden. Deze Vierdaagse geef ik een aantal keer per jaar.

Deze groep is een aanrader voor iedereen die met mensen werkt. Het is namelijk een fantastische leerervaring in mijn sfeervolle, inspirerende Yurt, die veranderingen teweegbrengt in jezelf én in de mensen om je heen.

*Er is een mogelijkheid om een 1-op-1 traject te volgen. Heb je hier interesse in? Stel me gerust deze vraag tijdens ons intakegesprek.

Je leert hoe je:

  • als coach of therapeut lichaamswerk toepast in een groepssetting
  • een veilige groepssetting creëert en handhaaft zodat persoonlijke transformatie kan plaatsvinden
  • oplossend met impasses en interne paradoxen werkt

 

Jouw investering:

Het Persoonlijk Ontwikkelingstraject door deelname aan de Vierdaagse ‘Van Stress naar Rust’ kost € 2000,-

De data van de eerstvolgende Vierdaagse vind je op deze pagina.

“Dankzij de zorgzame begeleiding en de geborgenheid die Linda aanbiedt in haar Yurt, maar ook dankzij de verbondenheid met de andere deelnemers die soms moeilijk te verwoorden was, maar o zo voelbaar, was deze Vierdaagse een bewuste zoektocht naar de tot dan toe onbewuste reacties van mijn lichaam op stress vanuit het verleden.

Met behulp van lichaamswerk werd er plaatsgemaakt in mijn hoofd en lichaam voor de rust waar ik al zo lang naar zocht en verlangde… eindelijk het gevoel van thuiskomen bij mezelf.”

Isabelle van Sande

Waarom de Vierdaagse ‘Van Stress naar Rust’ volgen bij Linda Hoeben?

Ik ben een lichaamstherapeut in hart en nieren. Ik heb jarenlange ervaring in de praktijk en ben al een paar decennia bezig met Transactionele Analyse, Toegepaste Neurowetenschappen en Lichaamswerk.

Ik ga op een toegankelijke manier met Neurowetenschappen en Lichaamswerk om en heb gedurende mijn jarenlange ervaring de methode Embodied Coachen ontwikkeld, waarover ik op verschillende plaatsen lesgeef.

Deze professionele kennis stel ik volledig tot jouw beschikking, omdat ik denk dat we als coaches & therapeuten met Embodied Coachen de wereld beter en mooier kunnen maken.

“Als angst benoemd mag worden, je er écht mag zijn met alles wat er speelt, dan reageert het lijf. Een reset van het zenuwstelsel. De polyvagaaltheorie in de praktijk. Een beleving, een cadeau aan jezelf. Het is veilig in de Yurt, gedragen door de geruststellende aanwezigheid van Linda. Ik ben als mens herboren en kan als therapeut er weer zijn voor mijn cliënten. Met grote dankbaarheid keer ik terug huiswaarts en vol goesting ontmoet ik terug de anderen.”

Caroline Steensels

Praktijk Mola Mavado

“Linda werkt op een manier die eigenlijk voor alle soorten therapeuten, leidinggevenden en coaches geschikt is. Ze geeft je diep inzicht in het begrijpen van je patiënten, medewerkers of cliënten.

Als wetenschap passie ontmoet ontstaat er magie.”

“Ik ga hier nog lange tijd van genieten.”

“Ik weet weer wat me te doen staat.”

“Linda hielp me luisteren naar de wijsheid van mijn eigen lichaam. Het is er allemaal al. Doordat zij dat bij mij zag, kon ik het zelf ook zien én voelen. Een rijke oogst aan eigen-wijsheid!”

Betty van Wijngaarden

“Na 60 jaar alles met het hoofd te ‘begrijpen’ – zonder tot een oplossing te komen – kon ik in vier dagen de kracht van het lichaamswerk ontdekken en effectief voelen wat zowel stress als rust met het lichaam doen. Door het lijf te betrekken bij het verstandelijke ‘begrijpen’ kom je tot een andere dimensie van begrijpen en voel je de oplossingen letterlijk van kop (mijn verstand) tot in mijn tenen. Vier dagen. Geen dag teveel, maar ook geen dag te kort.”

Walter Willems

“Super-deskundige vrouw die “boven”de stof staan en inzicht, kennis, kunde overdragen die de hele wereld zou “moeten” weten: moeders, vaders, therapeuten, trainers, coaches, organisaties, opleiders: iedereen. Zeker omdat de wereld dan een betere plek zou zijn voor iedereen!”

“Ik nam grote stappen in mijn proces en kwam tot belangrijke inzichten. Ik zag een trainer die in verbinding bleef en rechtop bleef staan.”