TA Atelier

Coachen en leidinggeven in bedrijven. 

Regelmatig blijven oefenen met TA is van groot belang, ook na afronden van een TA-training. Dit is voor veel professionals een grote uitdaging gebleken. Daarom blijf ik je deskundige begeleiding bieden zolang je dat wilt. Dit doe ik in het TA-atelier, een plek waar je samenkomt met mede-professionals, supervisie kunt krijgen over jouw eigen vraagstukken en kunt blijven oefenen. Ik geef je de garantie dat jij jezelf in het TA-atelier verder kunt ontwikkelen en zo de wereld om je heen beter kunt maken.

Herken je dit?

 • Heb jij na het afronden van een TA training behoefte aan meer begeleiding
 • Wil jij je eigen unieke stijl ontwikkelen?
 • Wil jij oefenen met door jouzelf ingebrachte casus en daarop professionele feedback krijgen?
 • Heb jij de wens om een netwerk op te bouwen met TA collega’s?
 • Wil jij uiteindelijk het TA meesterschap bereiken?
 • Wil jij voldoende theorie TA-uren opbouwen om je te gaan voorbereiden op het CTA examen?

Het ontwikkelen van je eigen stijl, zodat jij de dingen op jouw manier kunt doen, is cruciaal voor je werkgeluk. Vaak is het fijn om bij deze ontwikkeling de juiste begeleiding te krijgen. Juist die begeleiding krijg je door je in te schrijven voor het TA Atelier. Dit atelier bestaat uit 6 modules, verspreid over 1 jaar. Bij elke module behandelen we een stuk theorie, maar krijg je ook de mogelijkheid om zelf een casus in te brengen. Je kunt starten in elke module, maar schrijft je in voor 1 jaar. Actuele data vind je hier

Jouw ontwikkeling tijdens het TA-atelier

Als jij het TA atelier hebt gevolgd:

 • Ken je de TA theorie door en door en leer je van de besten de toepassing ervan
 • Heb jij je eigen unieke TA stijl ontwikkeld
 • Heb je een netwerk voor het leven opgebouwd met TA collega’s
 • Weet je hoe je jouw TA stijl kunt toepassen op je werk
 • Heb je voldoende theorie-uren opgebouwd om het CTA examen te mogen afleggen.

Wat jij wint met Transactionele Analyse

Transactionele Analyse helpt jou jezelf en anderen beter te begrijpen. Je communicatie verbetert, verloopt efficiënter én kost minder energie. Door het toepassen van de methoden uit de TA ontdek je patronen bij jezelf en anderen die de communicatie beïnvloeden. Je leert hoe je rekening kan houden met deze patronen om tot een betere, vlottere communicatie te komen.

Maar dat is niet het enige. Je leert ook omgaan met uitdagingen door telkens nieuwe opties te vinden. Als je dat kunt meenemen naar een wereld die steeds maar sneller moet, kun je echt een verschil maken in je team en in je omgeving.

Rimpeleffect

Ik geloof oprecht dat we met TA een rimpeleffect kunnen creëren. Als jij als coach of therapeut op een andere, waardevollere manier leert om je cliënt te begeleiden, heeft dat ook effect op de omgeving van die cliënt. Zij nemen het geleerde mee naar huis en passen dit toe op hun gezinssituatie. Zo creëer je een rimpeleffect dat veel grotere gevolgen heeft dan alleen voor jou en je cliënt.

Groepsdynamiek

Tijdens het TA-atelier ontmoet je niet alleen collega-coaches, maar ook leidinggevenden en zakelijke professionals die zichzelf willen ontwikkelen met TA. De combinatie van deze drie disciplines geeft een prachtige groepsdynamiek waarin je van elkaar kunt leren en echte praktijksituaties met elkaar kunt oefenen. Mensen vanuit andere disciplines hebben immers een heel andere kijk op situaties dan jij. Je bouwt op deze manier ook een waardevol netwerk op met professionals uit verschillende werkgebieden.

Waarom het communicatieprogramma volgen bij Linda Hoeben?

Ik was 23 toen ik begon te werken in de welzijnszorg. Ik heb in de gehandicapten zorg gewerkt en ook als maatschappelijk werker op een sociale dienst in Leuven. TA hielp me toen ook al in het coachen van cliënten. Doordat ik aan cliënten kon uitleggen dat er tal van opties zijn om anders te communiceren. Doordat ik ze kon laten zien dat de uitkomst van de communicatie bepaald wordt door de manier waarop ze communiceren. Vooral op momenten dat het erop aankomt; bij conflicten of moeilijke situaties. In 2000 startte ik mijn eigen praktijk ‘For people on the Move’ waar ik coaching en therapie aanbood aan expats die in Brussel wonen. Ook daar kon ik aan de hand van TA degelijke coaching aanbieden.

Sinds 2008 geef ik opleidingen in TA waar ik coaches help het vak te leren.

Actuele data en modules

Live bijeenkomsten

Datum Docent(en) Onderwerp
15 & 16 oktober 2020 Linda Hoeben Ethiek
Om integer te leven en werken is het nodig dat je duidelijk jouw eigen waarden en normen voor ogen hebt. Hiermee kan je in stresserende en moeilijke omstandigheden toch snel een goede beslissing nemen waar je achteraf geen spijt van krijgt
23 oktober 2020 Linda Hoeben Online coaching
12 & 13 november 2020 Linda Hoeben Coachen van moeilijke mensen (persoonlijkheidsstoornissen)
Meestal slaag je erin om constructief en oplossingsgericht met anderen samen te werken. Bij sommige mensen is makkelijker dan bij anderen. In deze module krijg je een antwoord op de vraag waarom je met bepaalde mensen moeite hebt en hoe je daar beter mee om kan gaan.
20 november 2020 Linda Hoeben Online coaching
21 & 22 januari 2021 Linda Hoeben Interculturele communicatie
In deze snel veranderende wereld waarin we steeds meer polarisering kennen, hebben we vaardigheden nodig om soepel en makkelijk met Culturele Diversiteit om te gaan. We kijken naar de verschillen en naar de gelijkenissen tussen verschillende culturen. Kennis van jouw eigen Culturele referentiekader is hierin een mooi begin.
5 februari 2021 Linda Hoeben Online coaching
11 & 12 maart 2021 Linda Hoeben & Lieuwe Koopmans Cocreatief Coachen
Wat is cocreatief coachen en hoe ontwikkel je tot een cocreatief coach? 
26 maart 2021 Linda Hoeben Online coaching
8 & 9 april 2021 Linda Hoeben Coachen bij stress
Stress en stress zijn twee verschillende dingen. Er is positieve stress en er is de negatieve stress die je veel energie kost. In deze module leer je het verschil tussen de twee en leer je ook hoe je kan omgaan met de negatieve stress.
23 april 2021 Linda Hoeben Online coaching
10 & 11 juni 2021 Linda Hoeben & Mark Widdowson Professional Excellence Workshop
Een module waarin verschillende TA-werkvormen aan bod komen. Het programma wordt door jou bepaald: Dé kans om van en met elkaar te leren.
9 & 10 oktober 2021 Annick Vanhove & Werken met groepen
Wat gebeurt er in een groep als twee groepen samengevoegd worden en een nieuwe groep gevormd wordt?
25 & 26 oktber 2021 Linda Hoeben & Lieuwe Koopmans Team coaching
Hoe versterk je relaties in jouw team zodat mensen efficiënter samenwerken?
20 & 21 november 2021 Linda Hoeben & Karen Minikin Omgaan met culturele diversiteit
Op welke manieren kan sociale identiteit worden gebruikt op het gebied van TA?
31 maart & 1 april maart 2022 Linda Hoeben Strategisch Coachen
In deze module leer je aan de hand van een stappenplan een logische oplossingsgerichte coaching faciliteren.
28 & 29 april 2022 Mil Rosseau Herbeslissing in bedrijven
Gebaseerd op de herbeslissingstheorie van de Gouldings. Aan de hand van deze module kan je ook in een bedrijfscontext heel diepgaand persoonlijke ontwikkeling faciliteren.
2 & 3 juni 2022 Linda Hoeben & Mark Widdowson Professional Excellence workshop
Een module waarin verschillende TA-werkvormen aan bod komen. Het programma wordt door jou bepaald: Dé kans om van en met elkaar te leren.

Bij de live dagen van het TA-Atelier zal geregeld een gastdocent aanwezig zijn.

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden

Is het tijd voor een Strategiegesprek?

Weet je niet goed of dit programma jou verder helpt? In jouw persoonlijke en professionele groeitraject heb je soms ondersteuning of een klankbord nodig. Iemand die met je meedenkt over wat voor jou de juiste stap is om te nemen. In dat geval kan ik je helpen met een gratis Strategiegesprek. 

Wil je een Strategiegesprek aanvragen?

You have Successfully Subscribed!