Visualisaties Veerkracht & Stress

Drie visualisaties uit Embodied Coachen waarmee je je meer bewust wordt van zowel veerkracht als stress in je lichaam

In deze tijd, waarin er van alles op ons afkomt, is stress een steeds groter wordende factor in ons leven. We moeten constant omschakelen. Daarnaast hebben we te maken met gestresseerde cliënten, collega’s en gezinsleden.

Voel jij de stress in je lijf?

Stress heeft een grote impact op jouw lijf. Je kunt dit onder andere merken doordat je:

  • minder goed slaapt
  • een verhoogde hartslag of hartkloppingen hebt
  • je huid gevoeliger is (soms zelfs pijnlijk om aan te raken)
  • je je onrustig en prikkelbaar voelt
  • je een kort lontje hebt tegenover collega’s en gezinsleden

Stress is besmettelijk…

Als je te maken hebt met gestresseerde cliënten, dan is het soms moeilijk om daarmee niet overspoeld te worden. Stress is besmettelijk; jouw zenuwstelsel en dat van je cliënt staan met elkaar in verbinding op het moment dat jullie met elkaar praten. Hiervoor hoef je elkaar dus niet aan te raken of zelfs maar binnen de 1,5 meter te komen.

…doe er je voordeel mee!

Dat stress besmettelijk is, kan lastig zijn, maar je kunt er ook je voordeel mee doen! Wanneer je jezelf bewust bent van het effect van stress op jouw lijf, maar ook van de veerkracht die je bezit, kun je vanuit die veerkracht jouw zenuwstelsel kalmeren en daarmee ook de cliënt rust geven.

Wil jij je meer bewust worden van wat stress met jouw lichaam doet en ervaren dat je de veerkracht bezit om hiermee om te gaan?

In mijn opleiding Embodied Coachen gebruik ik vaak visualisaties. Deze visualisaties – elk van ongeveer 10 minuten – stel ik graag tot jouw beschikking, want ik denk echt dat ik hiermee het verschil kan maken in jouw leven en dat van je cliënten. Ze gaan je helpen:

  • om je bewust te worden van jouw lichaamssensaties en hier meer aandacht aan te besteden
  • met het bewustzijn van zowel veerkracht als stress in jouw lichaam
  • om te ervaren wat wordt bedoeld met de lichamelijke basis van emotie.

Dit is niet zomaar een e-book; hiermee kun je direct aan de slag!

Ik heb 3 visualisaties voor je opgenomen. De links naar de video’s vind je in dit e-book. Ook vind je daarin een praktische, geschreven handleiding, zodat je de visualisaties ook voor jouw cliënten kunt gebruiken en kunt faciliteren in de groepen waarmee je werkt.

Download nu deze praktische handleiding: Visualisaties Veerkracht & Stress

Ja, ik ontvang graag de gratis handleiding:
Visualisaties Veerkracht & Stress
dit veld niet invullen s.v.p.

“Linda liet me tijdens een visualisatie contact maken met een gezond deel in mijn lichaam. Ik voelde meteen mijn borst gebied, mijn hart en alle leven wat daar stroomde. Het was warm en krachtig. Vervolgens vroeg ze om naar een trauma deel te gaan.

Ik maakte contact met mijn benen waarin ik het afgelopen jaar veel pijn had gevoeld. Die pijn was ontstaan nav een emotionele gebeurtenis. Inmiddels was die pijn er niet meer en voelden mijn benen weer helemaal gezond en leverden geen enkel beperking meer op. Maar doordat ik contact maakte met dat gewonde deel was de pijn er ineens weer. En voelde precies hetzelfde als toen ik klachten had. Alsof mijn lichaam zich precies de pijn van toen herinnerde en die herinnering ging volledig “aanstaan” en was heel sterk. Vervolgens werd in de visualisatie gevraagd om op en neer te pendelen tussen het gezonde deel in mij en het gewonde deel in mij. Ik voelde dat mijn gezonde deel stroomde tot onder mijn buik en niet verder kon stromen. Terwijl de pijn in mijn benen toenam en zich een weg naar boven probeerde te banen. En daar onder mijn buik leken ze op elkaar te botsen en probeerden ze elkaar te verdringen. 

Ik bleef met mijn aandacht bij beide delen en pendelen tussen het gezonde deel en het gewonde deel in mijn lichaam. Langzaam kon het gezonde deel verder stromen onder onder mijn buik door naar beneden. En ik voelde hoe de pijn in mijn benen zich terug trok en mijn gezonde deel volledig op elke plek in mijn lijf zat.”

Marloes Meevis

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda@lindahoeben.be
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden