Heb jij dat gevoel weleens? Dat je je leven bekijkt en denkt: ‘Is dit het nu?’ Je bent constant druk aan het rondrennen en aan het einde van de dag ben je doodmoe, maar niet voldaan.

Je dagen worden druk gevuld met to-do-lijstjes die achteraf beschouwd zo zinloos lijken. Wat heb je nu uiteindelijk gedaan? Waar heb je nu écht het verschil gemaakt?

Van betekenis zijn

Dit gevoel van zinloosheid komt vaak voort uit een verlangen om van betekenis te zijn voor de mensen om je heen. Je wilt een stempel drukken op de wereld, een steentje bijdragen.

Zanger Bram Vermeulen verwoordde dit gevoel heel mooi in zijn lied ‘De Steen’:

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde
Het water gaat er anders dan voorheen
De stroom van een rivier hou je niet tegen
Het water vindt er altijd een weg omheen

 

Misschien eens gevuld van sneeuw en regen
Neemt de rivier mijn kiezel met zich mee
Om hem dan glad en rond gesleten
Te laten rusten in de luwte van de zee

 

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde
Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten
Ik leverde ‘t bewijs van mijn bestaan
Omdat, door het verleggen van die ene steen
Het water nooit dezelfde weg zal gaan

Overtuigingen vanuit je jeugd

Soms kan je een gevoel van ontevredenheid bekruipen. Je hebt het idee dat je niet op je plek zit en bent op zoek naar voldoening en levenslust (goesting noemen we dat in Vlaanderen).

Je hebt het gevoel dat je leeggezogen wordt door de dagelijkse sleur, maar weet niet hoe je dit moet veranderen. Dit is waar Transactionele Analyse (TA) een helpende hand kan bieden.

Met TA krijg je inzicht in de patronen en overtuigingen die je vanuit je jeugd hebt meegekregen. Die patronen waren nuttig in je jeugd, maar nu je volwassen bent, kunnen ze belemmerend werken.

Ik heb dit zelf ervaren toen ik nog maar 18 jaar was. Ik kwam uit een katholiek gezin en bij ons thuis had mijn vader altijd gelijk.

Toen ik ging studeren kwam ik in aanraking met TA via een vrouwengroep. Ik herinner me het moment nog goed dat ik me realiseerde: ‘Ik mag zelf nadenken over wat ik wil in mijn leven.’ Ik hoefde me niet te houden aan wat ik vanuit huis had geleerd. Dat was voor mij een openbaring en een opluchting.

Nu ik er zo over nadenk had ik toen nog niet de grote missie om het verschil te maken, maar dat besef kwam al vrij snel daarna.

Trouw zijn aan jezelf geeft echte voldoening

Er zijn veel mensen die tijdens corona hebben gemerkt dat ze het anders willen. We worden specifieker in de keuzes die we maken. Misschien vind je je werk niet leuk. Misschien wil je je agenda niet meer zo volplannen. Misschien wil je je richten op dingen die er echt toe doen.

Het is belangrijk om trouw te zijn aan jezelf. Je moet je missie volgen. Als je diep vanbinnen voelt omdat je op de verkeerde plaats zit of niet goed opgeleid bent, dan is nu het moment om daar iets aan te veranderen.

Online Introductie

Ik heb goed nieuws voor je. Je kunt vandaag al beginnen met de eerste stap om jouw leven fijner te maken en meer levenslust te voelen. Via mijn Online Introductie in Transactionele Analyse.

En ik heb nog beter nieuws: Deze videocursus kost tijdelijk maar 97 euro.

Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

Je bent welkom.

Inspiratie over Embodied Coachen in jouw mailbox?

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda@lindahoeben.be
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden