Yurt

Tijdens live-dagen heet ik je welkom in mijn Yurt, een traditionele tijdelijke woning met een opening in het dak. Daar worden de trainingen gehouden. Er is een speciale reden dat ik ervoor gekozen heb om een Yurt te gebruiken als basis voor mijn TA-expertisecentrum.

Toevluchtsoord

Een Yurt wordt traditioneel gebruikt voor bewoning door rondtrekkende nomaden die leven in koude, droge steppegebieden. Het is dus een tijdelijk ‘thuis’. Een toevluchtsoord dat bescherming biedt tegen de extreme omstandigheden van buiten, waar je rond het vuur kunt samenkomen en je ervaringen kunt delen.

Dat toevluchtsoord wil ik ook jou bieden. Niet omdat ik denk dat je bescherming nodig hebt voor wat er in je leven gebeurt, maar omdat ik ervan overtuigd ben dat je, wanneer je je prettig en veilig voelt, op de meest efficiënte manier nieuwe kennis tot je kunt nemen. Ik bied trainingen op het gebied van Transactionele Analyse en Embodied Therapy & Coaching.

Actief aan de slag

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je de hele tijd lekker achterover kunt gaan zitten. In mijn trainingen activeer ik je om écht aan het werk te gaan. Niet alleen met de kennis die ik je aanbied, maar ook met je eigen ervaringen en uitdagingen. Ik garandeer je dat je met de TA-modellen die ik je leer aan het werk kunt in je werk én in je privé-situatie.

Mijn hoop is dat je, nadat je een training hebt gevolgd, een klein stukje van mijn ‘Yurt-gevoel’ met je mee mag nemen. Zodat jij jouw nieuw verworven TA-kennis, maar ook dat gevoel van veiligheid en geborgenheid, meeneemt, toepast en uitdraagt en zo de wereld een klein stukje beter maakt.

Leuke weetjes over de Yurt

  • Een yurt is niet voor niets rond. Op de graslanden kan het flink waaien. Hoe de wind ook staat, een ronde Yurt staat altijd goed.
  • Yurt betekent: ‘Slaapverblijf’ in het traditioneel Turks en ‘Huis’ in het Mongools. In het moderne Turkije staat het woord Yurt meer symbool voor ‘thuisland’.
  • In Centraal-Aziatische landen leiden stadsbewoners nog steeds een semi-nomadisch bestaan en leven in de winter in Yurts, omdat die warmer zijn dan de woningen in de stad.

Linda Hoeben
+32 474 920 877
linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu
Rommersom 1A, 3320 Hoegaarden